ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ .......!!!!! ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ .............!!!!



Χρόνια πολλά στο ανθρώπινο δυναμικό τους που σιωπηλά και αγόγγυστα με μειώσεις στις αποδοχές τους πάνω από 60% συνεχίζουν να κάνουν αυτό που πρέπει για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη και με ασφάλεια .........!!!!!!!!

Τιμή και δόξα σε αυτούς που όρισαν την ζωή τους να Φιλίνε Θερμοπύλες .............!!!!

21η Νοεμβρίου η εκκλησιά μας εορτάζει τα Εισόδια της Παναγίας μας ......!!!!!

Η χώρα μας τιμά και εορτάζει προς χάριν της εφόρου και προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρα μας τη Παναγία τη μητέρα του Χριστού μας .......!!!!!!

Η ανεξάρτητη έγκυρη  ενημερωτική σελίδα μας «ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ»  με ευκαιρία την μεγάλη αυτή εορτή της Θεοτόκου εύχεται στο Στρατιωτικό και Πολίτικο Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων χρόνια πολλά με υγεία και κάθε επιτυχία στο έργο το οποίο επιτελούν.........!!!!!!!

Τα Εισόδια της Θεοτόκου

Τα Εισόδια της Θεοτόκου στον Ναό, γνωστά στη Δύση ως Παρουσίαση της Παρθένου Μαρίας, είναι χριστιανική εορτή, η οποία εορτάζεται από όλα τα χριστιανικά δόγματα που αναγνωρίζουν αγίους στις 21 Νοεμβρίου. Ανήκει στις Θεομητορικές εορτές.

Το εορταζόμενο γεγονός δεν αναφέρεται στην κανονική Αγία Γραφή. Η πρώτη γνωστή αναφορά σε αυτό βρίσκεται στο Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου, ένα απόκρυφο κείμενο του τέλους του Β΄ αιώνα. Σύμφωνα με αυτό, οι μετέπειτα γονείς της Παναγίας, ο Ιωακείμ και η Άννα, ήταν βαθιά στενοχωρημένοι από το ότι δεν είχαν παιδιά. Για τον λόγο αυτό, προσευχήθηκαν και είχαν συμφωνήσει να αφιερώσουν το τέκνο τους στον Θεό. Αποκτώντας τη Μαρία λοιπόν, την πήγαν όταν ακόμη αυτή ήταν παιδί, στον Ναό της Ιερουσαλήμ προκειμένου να την αφιερώσουν στον Θεό. Αυτά είναι τα Εισόδια της Θεοτόκου. Μεταγενέστερες εκδοχές της ιστορίας (όπως το Ευαγγέλιο του Ψευδό-Ματθαίου και το Βιβλίο της Γεννήσεως της Μαρίας) προσθέτουν ότι η Μαρία αφιερώθηκε στον Ναό σε ηλικία περίπου τριών ετών, σε εκπλήρωση ενός όρκου. Κατά την παράδοση παρέμεινε εκεί προς μόρφωση για να προετοιμασθεί για τον ρόλο της ως Θεομήτωρ.

Η ιστορία

Η διήγηση στο Πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου αναφέρει ότι, σε ευχαριστία για τη γέννηση της κόρης τους Μαρίας, ο Ιωακείμ και η Άννα απεφάσισαν να την αφιερώσουν στον Θεό και την πήγαν ως νήπιο στον Ναό της Ιερουσαλήμ. Υπάρχει παραλληλία των Εισοδίων με την ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης για τον προφήτη και Κριτή Σαμουήλ, του οποίου η μητέρα, επίσης ονομαζόμενη Άννα, πίστευε ότι ήταν στείρα και προσέφερε έτσι το τέκνο της ως δώρο προς τον Θεό στο Σιλόχ.

Η Μαρία παρέμεινε στον Ναό μέχρι το δωδέκατο έτος της ηλικίας της, οπότε οι ιερείς του Ναού όρισαν τον Ιωσήφ ως προστάτη της. Σύμφωνα με την Κοπτική παράδοση, ο πατέρας της, ο Ιωακείμ, είχε αποβιώσει όταν η Μαρία ήταν έξι ετών και η μητέρα της, η Άννα, είχε αποβιώσει όταν η Μαρία ήταν οκτώ ετών.  Ακόμα και αν η ιστορία είναι ένας θρύλος χωρίς ιστορικές αποδείξεις, έχει σκοπό να τονίσει πως ακόμα και στην παιδική της ηλικία η Μαρία ήταν αφιερωμένη στον Θεό με απόλυτο τρόπο.

Εορτασμός

Ο εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου άρχισε με τα θυρανοίξια της Νέας Βασιλικής της Αγίας Μαρίας, που ανεγέρθηκε κοντά στην τοποθεσία του κατεστραμμένου Ναό της Ιερουσαλήμ.  Η παλαιά βυζαντινή βασιλική, έργο του 543, είχε καταστραφεί από τους Πέρσες του Χοσρόη Β΄ μετά την Πολιορκία της Ιερουσαλήμ το 614. Η πρώτη καταγεγραμμένη αναφορά στην εορτή είναι η μνεία «Εἴσοδος τῆς Παναγίας Θεοτόκου» στο Μηνολόγιον του Βασιλείου Β΄, ένα Αυτοκρατορικό Μηνολόγιο του 11ου αιώνα.

Τα Εισόδια συνέχισαν να εορτάζονται σε όλη την Ανατολή, με καταγεγραμμένο τον εορτασμό τους στα μοναστήρια της νότιας Ιταλίας τον 9ο αιώνα, και μεταφέρθηκαν στη Δύση εορταζόμενα στο Παπικό Παρεκκλήσιο της Αβινιόν το 1372 με διάταγμα του Πάπα Γρηγορίου ΙΑ΄.  Ωστόσο, στο Ρωμαϊκό Λειτουργικό η εορτή εντάχθηκε μόλις το 1472, και καταργήθηκε από τον Πάπας Πίος Ε΄ το 1568. Ως αποτέλεσμα, δεν εμφανίζεται στο Τριδεντινό Αγιολόγιο. Ο Πάπας Σίξτος Ε΄ την επανεισήγαγε στο Ρωμαϊκό Αγιολόγιο το 1585.

 Η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει τα Εισόδια ως μία από τις 12 Μεγάλες Εορτές της. Επειδή η ημερομηνία της (21 Νοεμβρίου) βρίσκεται μέσα στη Νηστεία των Χριστουγέννων («Σαρανταρά»), κατά την ημέρα αυτή οι κανόνες της νηστείας ελαφραίνουν κάπως και επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού, κρασιού και λαδιού.

Στην εγκύκλιό του το 1974 με τίτλο Marialis Cultus, ο Πάπας Παύλος ΣΤ΄ τονίζει ότι η εορτή «παρουσιάζει υψηλές και παραδειγματικές αξίες, και μεταφέρει τις σεβαστές παραδόσεις που έχουν την προέλευσή τους στις Ανατολικές Εκκλησίες».


ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΜΑΧΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, εορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη. Ο εορτασμός καθιερώθηκε σύμφωνα με την πάγια διαταγή 9-2/1983 του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Το έργο της Θρησκευτική Υπηρεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων

Στη σχέση της Θρησκευτικής Υπηρεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων µε τη διπλωματία αναφέρθηκε ο Ταξίαρχος π. Νικόλαος Γουρδούπης, διευθυντής του Σώματος των Στρατιωτικών Ιερέων (ΓΕΕΘΑ) μιλώντας πρόσφατα σε Διεθνές Συνέδριο για τη Θρησκευτική Διπλωματία με θέμα «Η Θρησκεία στον Σύγχρονο Κόσμο: Προκλήσεις και Προοπτικές για τον Διάλογο και την Ειρήνη».

Ο π. Νικόλαος  τόνισε ότι η Εκκλησία ασκεί µια διπλωματία, η οποία συνδράμει την πολιτεία στη θετική παρέμβαση της χώρας στα διεθνή δρώμενα και προωθεί δράσεις ήπιας πολιτικής, σε συνεργασία µε τα υπάρχοντα δίκτυα του «Οικουμενικού Ελληνισμού».

«Η Εκκλησία µας υποστηρίζει τις δράσεις και πρωτοβουλίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, των Ελληνορθόδοξων πρεσβυγενών και νεοπαγών Πατριαρχείων και των Ορθόδοξων Αυτοκέφαλων Εκκλησιών, σε θέματα διαθρησκειακού διαλόγου, προστασίας της θρησκευτικής ελευθερίας και της θρησκευτικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Ειδικότερα, ο διαθρησκειακός διάλογος προωθεί το θρησκευτικό και πολιτισµικό πλουραλισμό, την ανεκτικότητα και την ειρηνική συνύπαρξη. Η υλοποίηση της ιδέας της θρησκευτικής συνύπαρξης, πρέπει να υποστηρίζεται και από την διαπολιτισμική εκπαίδευση» επεσήμανε και ανέφερε ότι χαρακτηριστικό παράδειγμα εµπλοκής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο της ενεργητικής εκκλησιαστικής – στρατιωτικής διπλωματίας, αποτελούν οι δραστηριότητες διήμερους στρατιωτικής συνεργασίας,, μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άµυνας και του αντιστοίχου υπουργείου Άµυνας χωρών, όπως η Σερβία, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Αρµενία, η Ρωσική Ομοσπονδία.

«Εξέχουσας σηµασίας δράση, όσον αφορά στην ενεργό εκκλησιαστική – θρησκευτική διπλωματία µέσω της κοινωνικής προσφοράς και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε επιλεγόμενες χώρες και περιοχές, ανεξαρτήτως της ύπαρξης ανεπτυγμένων ελληνικών στρατιωτικών τµηµάτων σε αυτές (Ειρηνευτικές Αποστολές Εξωτερικού).

Παράλληλα, µέσω των δράσεων των τοποθετημένων ανά την Ελληνική επικράτεια στρατιωτικών ιερέων στις Μονάδες – Υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν σε ευαίσθητες ακριτικές περιοχές (π.χ. Ν. Ροδόπης, Νήσοι Ανατολικού Αιγαίου, κλπ), ειδικά δε εκεί όπου κατοικούν Έλληνες Μουσουλμάνοι και σε συνεργασία πάντα µε τις τοπικές Μητροπόλεις, συλλέγεται και διανέµεται υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας, διοργανώνονται συσσίτια, διεξάγονται αψιλίες ευρύτερου ενδιαφέροντος» πρόσθεσε ο διευθυντής του Σώματος των Στρατιωτικών Ιερέων (ΓΕΕΘΑ).

31 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού(ΓΕΣ) ανοίγει 31 στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα για να γιορτάσει μαζί με τους πολίτες την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, ανήμερα των Εισοδίων της Θεοτόκου.


Στην εκδήλωση «Ανοιχτά Στρατόπεδα» που θα πραγματοποιηθεί από την Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη έως τη Λέσβο και την Κρήτη το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις να ξεναγηθεί, να παρακολουθήσει επιδείξεις ομάδων μάχης, να μάθει πληροφορίες για τα οπλικά συστήματα.

Εντυπωσιακή όμως αναμένεται να είναι και η έκθεση που διοργανώνει το Πολεμικό Μουσείο στο πλαίσιο της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων από την Δευτέρα 18 έως Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019.

Μέσω συστημάτων εικονικής πραγματικότητας (VR SYSTEMS) οι επισκέπτες θα μπορούν να βιώσουν πτήσεις με αεροσκάφη και ελικόπτερα και να πραγματοποιήσουν άλμα με αλεξίπτωτο και άλλες επιχειρησιακές δράσει! Η έκθεση θα αφορά την ιστορία των τριών Κλάδων των Ε.Δ., ενώ θα προβάλλεται σε βίντεο η επιχειρησιακή τους δράση.

Πού θα υπάρχουν «Ανοιχτά στρατόπεδα» για το κοινό:

1η ΣΤΡΑΤΙΑ ΣΤΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ Λάρισα: Στατική επίδειξη οπλικών συστημάτων

8 ΜΠ ΤΑΞ «ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ» Ιωάννινα: Έκθεση οπλικών συστημάτων και μέσων επίσκεψη α΄-β΄ βαθμιας Δνσης (σχολεία), παράθεση αναψυκτικών

9η ΤΑΞ ΠΖ «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ» Κοζάνη: Έκθεση οπλικών συστημάτων και μέσων, ξενάγηση στο χώρο του Στρδου – ενημέρωση, επίσκεψη α΄ Βαθμιας Δνσης (σχολεία), παράθεση αναψυκτικών

10ο ΣΠ «ΙΛΑΡΧΟΥ ΚΛΕΙΣΑΡΗ» Σέρρες: Επίδειξη οπλισμού – οπλικών συστημάτων και δυνατοτήτων του Στρατού από το προσωπικό του Συντάγματος, επίσκεψη χώρων Στρδου (ΣΥΠΟ), ενημέρωση περί Στρκου επαγγέλματος και Σχολές σε μαθητές, μίνι δεξίωση

Μ/Κ ΜΠ «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΓΡΑ» Γιαννιτσά 7 33

Μ/Κ ΤΑΞ (Ανήκει στη ΙΙ Μ/Κ ΜΠ) «ΑΛΕΣΤΑ ΛΟΥΚΑ Β΄» Πολύκαστρο

ΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΑΓΓΕΛΗ ΓΑΤΣΟΥ» Έδεσσα

Επίδειξη – ξενάγηση οπλικών συστημάτων και του κυρίου υλικού σε: α. τοπικές αρχές β. μαθητές από σχολεία γ. προσφορά αφεψημάτων 6 ΙΙ

Δ΄ΣΣ/ΔΠΒ, Δ΄ΣΣ/ΔΜΧ XXV/ΤΘΤ «ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ» Ξάνθη: α. έκθεση οπλικών συστημάτων μέσων β. επίδειξη ομάδας μάχης

ΧΧΙΙΙ ΤΘΤ «ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ» Αλεξ/πολη

7 Μ/Κ ΤΑΞ «ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ» Προβατώνας

31 Μ/Κ ΤΑΞ «ΒΟΓΙΑΤΖΗ» Καβησός

Έκθεση Οπλικών Συστημάτων – Μέσων

ΧVI MK MΠ30 Μ/Π ΤΑΞΠΖ «ΠΕΤΑΛΩΤΗ» Διδυμότειχο: α. Έκθεση οπλικών συστημάτων – μέσων β. Επίδειξη ομάδας μάχης

3 η Μ/Κ ΤΑΞ «ΑΒΡΑΜΙΔΗ» Καβύλη

ΤΔ 21 Μ/Κ ΣΠ «ΚΑΡΥΔΑ» Πλάτη

Έκθεση Οπλικών Συστημάτων – Μέσων

XXIV ΤΘΤ «ΜΠΑΛΑΝΙΚΑ» Λιτόχωρο: α. Έκθεση οπλικών συστημάτων – μέσων β. Επίδειξη ομάδας μάχης

29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ «ΠΑΡΑΣΧΟΥ» Κομοτηνή: Έκθεση Οπλικών Συστημάτων

50 M/K TAΞ «ΜΗΛΙΔΩΝΗ» Σουφλί: Έκθεση Οπλικών Συστημάτων – Μέσων

95 ΑΔΤΕ ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΖ) «ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ» Ρόδος: – Επίσκεψη – Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Στρδου. – Στατική επίδειξη οπλικών συστημάτων και λοιπού κύριου υλικού.

98 ΑΔΤΕ «ΣΧΗ (ΠΖ) ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ» Λέσβος: – Επίσκεψη – Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Στρδου. – Στατική επίδειξη οπλικών συστημάτων και λοιπού κύριου υλικού. – Προσφορά αφεψημάτων.

5η ΤΑΞΠΖ «ΤΧΗ (ΠΒ) Ι. ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ» Χανιά

«ΛΓΟΥ (ΠΖ) ΚΩΝ/ΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ» Ρέθυμνο

Επίσκεψη – Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Στρδου. – Στατική επίδειξη οπλικών συστημάτων και λοιπού κύριου υλικού. – Προσφορά αφεψημάτων.

79 ΑΔΤΕ «ΑΝΘΛΓΟΥ (ΠΖ) ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΜΑΝΩΛΗ» Σάμος: Επίσκεψη – Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Στρδου. – Στατική επίδειξη οπλικών συστημάτων και λοιπού κύριου υλικού.

Ενημέρωση νέων στο πλαίσιο επαγγελματικού προσανατολισμού. – Προσφορά αφεψημάτων.

80 ΑΔΤΕ «ΚΩΝ/ΝΟΥ ΙΑ’ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ» Κως: – Επίσκεψη – Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Στρδου. – Στατική επίδειξη οπλικών συστημάτων και λοιπού κύριου υλικού. – Προσφορά αφεψημάτων.

96 ΑΔΤΕ «ΥΠΛΓΟΥ (ΠΖ) ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΥ ΗΛΙΑ» Χίος: – Επίσκεψη – Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Στρδου. – Στατική επίδειξη οπλικών συστημάτων και λοιπού κύριου υλικού. – Προσφορά αφεψημάτων.

8 ΣΔΙ «ΙΠΧΟΥ ΚΑΡΔΑΜΗΛΑ» Λήμνος: – Επίσκεψη – Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Στρδου. – Στατική επίδειξη οπλικών συστημάτων και λοιπού κύριου υλικού. – Προσφορά αφεψημάτων.

ΤΔ/41 ΣΠ «ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΗ» Σαμοθράκη: – Επίσκεψη – Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Στρδου. – Στατική επίδειξη οπλικών συστημάτων και λοιπού κύριου υλικού. – Προσφορά αφεψημάτων

ΣΠΖ «ΤΧΗ (ΠΖ) ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ» Χαλκίδα: Δοξολογία – επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνου – στατική επίδειξη οπλισμού – δεξίωση στη ΛΑΦΧ

ΚΕΥΠ «ΣΧΗ ΤΣΑΚΑΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ» Λαμία: Ξενάγηση στους χώρους του Στδου – Στατική επίδειξη οπλισμού – υλικών – παράθεση καφέ στο ΚΕΥΠ

ΔΙΚΕ «ΣΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ» Τρίπολη: Δοξολογία – επιμνημόσυνη δέηση – κατάθεση στεφάνου – στατική επίδειξη οπλισμού – παράθεση καφέ στο χώρο του 11ου ΣΠ

Ι ΜΠ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΜΥΝΤΑ» Βέροια: Θεία λειτουργία – δοξολογία – κατάθεση στεφάνων –απονομή ηθικών αμοιβών -επίδειξη οπλικών συστημάτων

71 Α/Μ ΤΑΞ «ΑΝΤΓΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ» Αργυρούπολη Κιλκίς: Εκδήλωση για τη συμπλήρωση 190 χρόνων από την ίδρυση του Όπλου του Μηχανικού -επίδειξη οπλικών συστημάτων

1 η ΤΑΞ Κ/Δ-ΑΛ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ Σταυρός Θες/νικης: Ομιλία-Παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού – απονομή ηθικών αμοιβών.





Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO