ΣΥΓΧΩΡΩ ΟΣΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑΝ Η ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΩΣ ΙΕΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥ«Η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται γιατί όχι μόνο δεν μεταδίδει ασθένειες αλλά μεταδίδει το σώμα και το αίμα του Χριστού που είναι η ζωή μας». Αυτό επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Facebook, μετά την παρέλευση του αυτοφώρου, που κινήθηκε εις βάρος του, ο ιερέας από το Κουκάκι για την μετάληψη πιστών την Κυριακή των Βαΐων.

Ο ιερέας υπεραμύνεται της απόφασής του να κοινωνήσει πιστούς και υποστηρίζει ότι ενήργησε απόλυτως νόμιμα, σύμφωνα τόσο με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας όσο και με τους νόμους του κράτους.

Ο ιερέας αναφέρει ότι η θεία λειτουργία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και παρόλο που έγινε αντιληπτή η ύπαρξη αρκετών πιστών «που είχαν κολλήσει κυριολεκτικά τα πρόσωπά τους στις πόρτες και τα παράθυρα του ναού» δεν άνοιξαν ούτε τα εξωτερικά μεγάφωνα. Παράλληλα, σημειώνει ότι μερά το πέρας της θείας λειτουργίας γονείς με παιδάκια χτυπούσαν επίμονα την εξωτερικη θύρα και ζητούσαν να κοινωνήσουν.

Έτσι ακολουθώντας, όπως λέει, την ιεαρατική του συνείδηση και έχοντας απόλυτη πεποίθηση ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται, κοινώνησε παιδιά και γονείς, προτρέποντάς τους να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις, όπως και έγινε.

«Συγχωρώ όσους εκφράστηκαν ή εκφράζονται προσβλητικά και ανοίκεια τόσο για εμένα ως Ιερέα και την υπευθυνότητά μου, όσο και για τα Αγιαστικά μέσα της Εκκλησίας μας» τονίζει και εύχεται σε όλους Καλή Ανασταση.


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ