ΣΕΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΛΑΔΟ Η ΚΡΗΤΗ 5 ΡΙΧΤΕΡ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΑ 6 ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΑΙ ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ (Αρχικό κείμενο: 16:00)
 Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα και συγκεκριμένα, 42 λεπτά, η Κρήτη δέχθηκε δεύτερο «χτύπημα» καθώς σημειώθηκε σεισμός 5 Ρίχτερ.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι του Ηρακλείου στο cretapost ο σεισμός έγινε αισθητός ενώ είχε και διάρκεια. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι που βγήκαν στα μπαλκόνια τους θορυβημένοι.


Όπως δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, «με αυτή τη σεισμική δόνηση ενεργοποιείται το ελληνικό τόξο και πιθανόν να υπάρξουν αρκετοί μετασεισμοί».

Ωστόσο, η σεισμική δόνηση αυτή δεν τον ανησυχεί καθώς όπως επισήμανε είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές.

«Η μεγάλη απόσταση από το νησί είναι σημαντική για την απόσβεση της ενέργειας», τονίζει ο Διευθυντής Ερευνών σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Γεράσιμος Χουλιάρας αναφερόμενος στον ισχυρό σεισμό στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Δημοσθένη Μπουντουράκη, ήδη ένα όχημα της Πυροσβεστικής έχει βγει για περιπολία στην πόλη και περιφερειακά της Ιεράπετρας, χωρίς όμως να υπάρχει καταγραφή ζημιάς.«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και έχουμε θέσει σε εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Πάντως δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κάποια κλήση για βοήθεια» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπουντουράκης.

Ακλούθησε μετασεισμός 4,4 Ρίχτερ

Δέκα λεπτά μετά τον πρώτο σεισμό ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 4,4 Ρίχτερ και σημειώθηκε 102 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15.51 το απόγευμα του Σαββάτου, 02.05.2020 στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.

Το επίκεντρο της δόνησης τοποθετείται 122 χλμ. νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου στη θαλάσσια περιοχή νότια της νήσου Χρυσής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η δόνηση έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Κρήτη και κυρίως σε Ηράκλειο και Λασίθι.

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ