Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΑ «ΑΓΑΠΗΝΕΙΑ 2020» ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΑΓΑΠΗΝΟΥ Η ΚΑΠΕΤΑΝ ΤΕΛΛΟΥ ΆΓΡΑ (VIDEO)

Στην εκδήλωση "Αγαπήνεια 2020" στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας ο Μεσσήνιος Στρατηγός ε.α. Λάμπρος Τζούμης μίλησε προς τιμήν του ήρωα Σαράντου Αγαπηνού ή καπετάν Τέλλου Άγρα, όπως ήταν το πολεμικό του ψευδώνυμο. Η ομιλία του είχε   θέμα "Ο εθνομάρτυρας Τέλλος Άγρας και το Μακεδονικό ζήτημα"  δείτε ολόκληρη την ομιλία στο παρακάτω video και διαβάστε ένα σύντομο βιογραφικό για τον εξαιρετικό Στρατηγό, που μέσω των τηλεοπτικών δεκτών έχει μπει στα σπίτια μας με τις άκρως ορθές και τεκμηριωμένες αναλύσεις του σε διεθνή και περιφερειακά θέματα που απασχολούν την ασφάλεια της χώρας μας. 


Δείτε  ολόκληρη  την  ομιλία  στο  παρακάτω  video:https://www.youtube.com/watch?v=CMWuCon4qm0&fbclid=IwAR0IEpw-p9hvDcSXE5eKM70LXBn0n8n3P74c2MMFcWlWnnXJ-LmEj_u7-IM


Αντιστράτηγος ε.α.  Λάμπρος Τζούμης

       Γεννήθηκε, στο Χατζή Μεσσηνίας, όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο. Αποφοίτησε από το 8ο Λύκειο Αρρένων Αθηνών. Εισήχθη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1979 και αποφοίτησε το 1983, ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Ως κατώτερος Αξιωματικός, εκτέλεσε τα καθήκοντα του Διμοιρίτη και Διοικητή Λόχου σε Μονάδες Έβρου και Νήσων.

       Ως ανώτερος αξιωματικός υπηρέτησε ως επιτελής ασκήσεων και σχεδίων στην 1η Στρατιά, στο Γενικό Επιτελείο Στρατού και στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας. Εκτέλεσε τα καθήκοντα του τμηματάρχη του τμήματος Συνδρομής στην Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών Πολιτικής Προστασίας σε εθνικό επίπεδο και του Εθνικού αντιπροσώπου της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Διοίκησε το 286 Τάγμα Πεζικού στη Λήμνο, το 38 Σύνταγμα Πεζικού στη Ρόδο και την Ελληνική Δύναμη Κοσσυφοπεδίου. 

       Ως ανώτατος αξιωματικός διοίκησε την 88 Στρατιωτική Διοίκηση – Ταξιαρχία της Λήμνου, εκτέλεσε τα καθήκοντα του Υποδιοικητού της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο, του Επιτελάρχη Γενικού Επιθεωρητή Στρατού και του Διευθυντή Σχεδίων του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

       Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

       Είναι απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης Επιτελών του Στρατού Ξηράς, της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας.

       Μετά την αποστρατεία του έχει γράψει μεγάλο αριθμό άρθρων σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστότοπους στο διαδίκτυο σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς επίσης έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολλές ημερίδες, καθώς  και σε  ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές αναφορικά με το εν λόγω θέμα.  

       Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Σε τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία»

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ