ΜΑΤΙ -ΗΧΗΤΙΚΑ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»: ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου εκλεγμένος με τον Παναγιώτη Νίκα είναι ο Βασίλης Καπέλιος για τον οποίο στο δημοσίευμα της «Καθημερινής» τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Ματθαιόπουλος, ισχυρίζεται ότι το 2017 ως αρχηγός της Πυροσβεστικής έπαιξε «παιχνίδια» με τις φωτιές στα Κύθηρα και τη Μάνη για να «καθαρίσει» τον υπαρχηγό του!

Συγκεκριμένα στην συνομιλία του Β. Ματθαιόπουλου με τον εμπειρογνώμονα της Πυροσβεστικής Δημήτρη Λιότσο, ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής ακούγεται να λέει: «Θα πούνε στην πρώτη φωτιά μη του σηκώνεις και τίποτα… Έτσι γίνονται τα παιχνίδια. Έτσι έγιναν πέρυσι τα παιχνίδια με Καπέλιο (τότε αρχηγός της πυροσβεστικής) – Βασιλειάδη (τότε υπαρχηγός της πυροσβεστικής). Για να καθαρίσει ο Καπέλιος τον Βασιλειάδη τον άφησε και στα Κύθηρα χωρίς εναέρια και στη Μάνη χωρίς εναέρια. Τόσοι είναι οι φάκελοι στους Εισαγγελείς του Γυθείου και του Πειραιά», προσθέτει.

Ο ίδιος, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Καπέλιος απειλεί με μηνύσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αγανακτώ .Είναι δυνατόν να κάψω την Ελλάδα. Ολόκληρος αρχηγός δηλαδή να κάνω τέτοιο πράμα για να ξεφορτωθώ και να αποστρατεύσω τον υπαρχηγό του Σώματος; Μπορώ να τα αποδείξω αυτά που έκανα και λέω. Υπάρχει ημερολόγιο στο συντονιστικό κέντρο για το πόσα εναέρια μέσα δόθηκαν τότε στην Πυροσβεστική για να σβήσουν οι δύο μεγάλες πυρκαγιές και μάλιστα είχα στη διάθεσή μου μόνο τρία βαρέου τύπου αεροσκάφη που μπορούσα να στείλω γιατί τα περισσότερα ενοικιάστηκαν από τον Αύγουστο και μετά. Αυτά που ακούγονται, είναι απίστευτα. Να αφήσω τη χώρα ακάλυπτη; Να αφήσω ανθρώπινες ζωές ακάλυπτες για μια προσωπική κόντρα; Αν είναι δυνατόν! Αυτά είναι ανυπόστατα! Είναι τερατώδη! Τα είπε ο Ματθαιόπουλος για να πείσει τον Λιότσο», καταλήγει ο κ. Καπέλιος.


Κάλυψη Νίκα στον αντιπεριφερειάρχη

Το θέμα, σύμφωνα με το anagnostis.org ετέθη στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο εμμέσως πλην σαφώς από την πρώην θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, η οποία με δεδομένο ότι ο Β. Καπέλιος είναι αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου, εκλεγμένος με την παράταξη Νίκα, ζήτησε να δοθεί απάντηση αν αυτές οι ηχογραφήσεις είναι γνήσιες και τι ακριβώς έχει γίνει.

Ο κ. Νίκας, λαμβάνοντας τον λόγο, είπε ότι ο ίδιος ζήτησε από τον κ. Καπέλιο να μην τοποθετηθεί. Και ακολούθως, είπε ότι «Η ευθύνη είναι δική μας σε ό,τι συμβαίνει στη δημόσια διοίκηση. Στο Μάτι συνέβη κάτι το συντριπτικό, σε μια ανοργάνωτη χώρα. Είναι αποτέλεσμα μιας ανοργάνωτης χώρας τα γεγονότα στο Μάτι. Φταίνε τα πάντα, τα πάντα όλα. Εγώ δικαστής δεν είμαι. Δεν συγκρίνεται το Μάτι με τα Κύθηρα ή με τη Μάνη. Και δεν υπάρχει περίπτωση ένας Έλληνας αξιωματικός για ένα αστέρι ή οτιδήποτε, να πει »κάψτε το νησί». Σε αυτή την εποχή της ανθρωποφαγίας, ας μείνουμε όρθιοι. Το Μάτι και οι 102 άνθρωποι είναι το μείζον. Βεβαίως χάθηκαν περιουσίες στη Μάνη και στα Κύθηρα. Αλλά οι περιουσίες ξαναγίνονται, ο άνθρωπος δεν ξαναγίνεται. Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί. Στοχεύονται άνθρωποι, έχουμε μετατραπεί σε ένα απέραντο δικαστήριο».

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης: «Ας έχουμε την πεποίθηση ότι κανένας Έλληνας αξιωματικός δεν θέλει να καταστραφεί το Σύμπαν για να λάμψει αυτός».

Η κυρία Νικολάκου δήλωσε ότι έμεινε απολύτως ικανοποιημένη από την απάντηση του κ. Νίκα σε ό,τι αφορά στους Έλληνες αξιωματικούς και για την τόλμη του να αμφισβητήσει ευθέως όλο αυτό το «πανηγύρι» που γίνεται από την κυβέρνηση για τους Έλληνες αξιωματικούς, διότι, όπως είπε, «με κάθε κυβέρνηση, τους Έλληνες αξιωματικούς τους τιμούμε και δεν τους αμφισβητούμε».


Πηγή – πληροφορίες: https://www.aftodioikisi.gr

 

 


 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ