ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΠΕΤΑΛΙΔΙ - ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΑΘΙΑ - ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΕΘΗΚΕ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο Πεταλίδι Μεσσηνίας. Υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τρία ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη. Εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή Πεταλίδι, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση.

Στο σημείο βρίσκονται 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα. Παράλληλα, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης βρίσκονται στην περιοχή και συνδράμουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

 

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι κοντά στο χωριό Μαθία του Δήμου Μεσσήνης.


Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι κοντά στο χωριό Μαθία του Δήμου Μεσσήνης. Η μεγάλη φωτιά έχει κάψει 500 στρέμματα γης ενώ όλη τη νύχτα θα παραμείνουν στην περιοχή πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς υπάρχουν αναζωπυρώσεις και μικρές εστίες φωτιάς. Μέχρι και τις 6.30 απόγευμα επιχειρούσαν και τα εναέρια μέσα, 3 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη, τα οποία όμως στη συνέχεια κλήθηκαν να συνδράμουν στο μεγάλο μέτωπο φωτιάς στις Κεχριές Κορινθίας.

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούσαν όλη μέρα 37 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα, εθελοντές, υδροφόρες του Δήμου Μεσσήνης και χωματουργικά μηχανήματα προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωσή της.

 

Πηγή – πληροφορίες: https://www.dikaiologitika.gr

 

 

 

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

 Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ