ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΔΑΚΡΥΣΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (φωτογραφίες)

ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΔΑΚΡΥΣΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

 

 

Αυτό λέγεται από ιδιαίτερα πιστούς χριστιανούς και μάλιστα αυτοί συρρέουν από τα γύρω χωριά για να προσκυνήσουν στη Χάρη της, ανήμερα της γιορτής της.

 

Η εικόνα που ήταν στο νεκροταφείο του χωριού, μεταφέρθηκε πριν από λίγο στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Απολλώνων.

 

Η εκκλησία θα παραμείνει ανοικτή όλο το βράδυ για τον κόσμο που σπεύδει να προσκυνήσει.

 

 

Η εικόνα που βρισκόταν στο νεκροταφείο του χωριού, μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα όσα αναφέρουν οι πιστοί, η εικόνα της Αγίας Παρασκευής άρχισε να δακρύζει ανήμερα της εορτής της, με αποτέλεσμα το νέο να μαθευτεί γρήγορα.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Απολλώνων Μάκης Λαγογιάννης με δηλώσεις του στον έκανε λόγο για θαύμα, θέτοντας τον προβληματισμό σε όσους το αμφισβητούν, γιατί δε συνέβη το ίδιο και σε άλλες εικόνες της εκκλησίας.

 

Η εικόνα παραμένει στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και σήμερα το μεσημέρι θα μεταβεί στο Ναό για να δει την εικόνα από κοντά ο Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος.

 

Μητροπολίτης Ρόδου: Σκούπισα ο ίδιος την εικόνα που «δακρύζει», αλλά 10 λεπτά αργότερα παρουσιάστηκε και πάλι το φαινόμενο

 

 

 

Για παράξενο φαινόμενο το οποίο μελετάται και προβληματίζει ταυτόχρονα, μίλησε χθες το απόγευμα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, μετά την επίσκεψή του στο χωριό Απόλλωνα όπου από την Κυριακή η εικόνα της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στο κοιμητήριο του χωριού, διαπιστώθηκε από πολλούς προσκυνητές ότι «δακρύζει».

 

 

Ο ίδιος, όπως και εκατοντάδες προσκυνητές από ολόκληρο το νησί της Ρόδου, βρέθηκε χθες λίγο μετά τις 5 το απόγευμα στο χωριό Απόλλωνα, διαπιστώνοντας έτσι και ο ίδιος, την εφίδρωση που είχε η εικόνα σε πολλά σημεία.

 

«Σκούπισα ο ίδιος την εικόνα από αυτή την εφίδρωση που παρουσίαζε, αλλά 10 λεπτά αργότερα παρουσιάστηκε και πάλι το φαινόμενο.

 

Δεν ξέρουμε πού οφείλεται. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται για νερό. Είναι ένα κολλώδες υγρό, που μοιάζει και με λάδι και το οποίο είχε ωραία και έντονη οσμή τις πρώτες  ώρες. Αναμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί και κρατάμε με ταπεινότητα και σεμνότητα, όλοι μας, αυτό που είδαμε και αυτό που νιώσαμε»- κατέληξε ο Μητροπολίτης Ρόδου.

 

Σημειώνεται ότι η εικόνα της Αγίας Παρασκευής στο χωριό Απόλλωνα, μεταφέρθηκε από το κοιμητήριο στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Απολλώνων, όπου και έχει τεθεί σε προσκύνημα στους δεκάδες πιστούς που σπεύδουν στο χωριό, από ολόκληρο το νησί της Ρόδου.

                                                                        

Πηγή – πληροφορίες: https://aegeanews.gr

 


 

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ