Ο ΑΡΦΑΡΑΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ ΕΞΕΛΕΓΕΙ ΝΕΟΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

 Νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών εξελέγη ο καθηγητής, Χρήστος Μπούρας, ο οποίος επικράτησε στον επαναληπτικό γύρο των εκλογών του καθηγητή Νικόλαου Καραμάνου.

Ο Χρήστος Μπούρας, ο οποίος είναι καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής έλαβε 345 ψήφους, έναντι 283 που έλαβε ο καθηγητής Βιοχημείας και Οργανικής Βιοχημικής Ανάλυσης, Νικόλαος Καραμάνος.

Στην σημερινή εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με την κεντρική εφορευτική επιτροπή των πρυτανικών εκλογών, ψήφισαν 678, εκ των 718 εγγεγραμμένων εκλογέων, ενώ ο αριθμός των εγκύρων ψήφων ήταν 628 και τα λευκά ψηφοδέλτια 50.

Με τον συνδυασμό του Χρήστο Μπούρα εκλέγονται αντιπρυτάνεις οι Παναγιώτης Δημόπουλος καθηγητής του τμήματος Βιολογίας, Διονύσης Μαντζαβίνος καθηγητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών, Μάρκος Μαραγκός καθηγητής του τμήματος Ιατρικής και Δημήτρης Σκούρας, καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών.


Σε μήνυμά του ο νεοεκλεγείς πρύτανης, Χρήστος Μπούρας, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:


«Η διαδικασία των πρυτανικών εκλογών στο Πανεπιστήμιο μας ολοκληρώθηκε με πρωτοφανή συμμετοχή και τις δυο ημέρες.

 

Η έκφραση της πανεπιστημιακής κοινότητας αποτυπώνεται στην ενίσχυση των θεσμών και της δημοκρατικής λειτουργίας , στο ακαδημαϊκό όραμα, στην αποτελεσματικότητα και στην διαφάνεια.

 

Έχουμε πάρει το μήνυμα και θα το τηρήσουμε στο ακέραιο στη θητεία μας.»

 

Από την πλευρά του, ο Νικόλαος Καραμάνος στο δικό του μήνυμα σημειώνει:

 

«Συγχαίρουμε την νέα πρυτανική αρχή και ευχόμαστε το Πανεπιστήμιο να συνεχίσει σε ανοδική πορεία στις προκλήσεις του μέλλοντος. Το όραμα μας για το Πανεπιστήμιο Πατρών παραμένει επίκαιρο. Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει όλους μαζί.»


Πηγή – πληροφορίες: https://www.alfavita.gr

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναδημοσίευση:

 

 

 

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

 

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ