ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΚΤΙΑ ΓΑΜΗΛΙΑ ΓΛΕΝΤΙΑ

 

Δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως η απόφαση με την οποία έως τις 23 Αυγούστου 2020 απαγορεύεται η λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τα μεσάνυχτα στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

 

Η σχετική απαγόρευση αφορά μπαρ, εστιατόρια αλλά και τα γλέντια και στους γάμους που γίνονται σε καταστήματα ή σε catering-κτήματα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Κρήτη, Μύκονο και λοιπές περιοχές όπου ισχύουν οι απαγορεύσεις.

 

Εξαίρεση στο νέο ωράριο αποτελούν τα delivery και take away, όπου πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των πελατών ενώ απαγορεύεται η παροχή αλκοολούχων ποτών.

 

Σε περίπτωση παράβασης προβλέπεται πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 3 ημέρες, ενώ στη δεύτερη παράβαση, εντός του χρόνου ισχύος των διατάξεων, προβλέπεται αναστολή λειτουργίας για 20 ημέρες.

 

Υπενθυμίζεται ότι τα περιοριστικά μέτρα επιβάλλονται σε καταστήματα που βρίσκονται εντός των ορίων:

 

- των Περιφερειών Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

 

- των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και

 

 - των Δήμων Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

 

Συγκεκριμένα στο σχετικό ΦΕΚ αναφέρεται:

 

«Η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται εντός των ορίων:

 

 α) των Περιφερειών Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

 

β) των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας και

 

γ) των Δήμων Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω απαγορεύεται από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 7.00 π.μ. της επόμενης ημέρας. Η απαγόρευση καταλαμβάνει τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης/ΚΑΔ 56.10, παροχής ποτών/ΚΑΔ 56.30 και τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering)/ΚΑΔ 56.21 συμπεριλαμβανομένων και των οκταψήφιων αριθμών αυτών, καθώς και εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.11.03 και διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γάμων και συναφών)/ΚΑΔ 93.29.19.01.

 

 Οι δραστηριότητες του προηγούμενου εδαφίου επιτρέπονται εντός των ορίων των περιφερειών, περιφερειακών ενοτήτων και δήμων του πρώτου εδαφίου και κατά το εκεί προσδιοριζόμενο χρονικό διάστημα μόνο κατά το σκέλος που αφορά σε διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), τηρουμένης της απόστασης ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των πελατών και εξαιρουμένης πάντως της παροχής αλκοολούχων ποτών από το σύνολο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

 

2. Σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων της πα-ρούσας επιβάλλεται:

 

(α) Στην πρώτη παράβαση, διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας για τρεις (3) ημέρες και

 

(β) στη δεύτερη παράβαση, εντός του χρόνου ισχύος της παρούσας, αναστολή λειτουργίας για είκοσι (20) ημέρες».

                                                 

Πηγή – πληροφορίες: https://www.zougla.gr

 

  

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ