ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΗ ΣΟΥΜΕΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΜΕΤΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΣΤΥΛΩΣΗΣ


Λίγες μέρες μετά τα εγκαίνια που έλαβαν χώρα στη μονή της Σουμελά στον Πόντο μετά τις εργασίες αναστύλωσης που πραγματοποιούνταν τα τελευταία χρόνια, η ιστοσελίδα arkeofili.com κάνει λόγο για εκτεταμένες καταστροφές σε τοιχογραφίες της μονής.

 

Στις εικόνες τις οποίες δημοσιεύει είναι εμφανής η καταστροφή πολλών από τις βυζαντινές τοιχογραφίες καθώς άγνωστοι έχουν γράψει επάνω τους ονόματα και διάφορες άλλες λέξεις ενώ πολλά από τα πρόσωπα των αγίων έχουν χαραχτεί και είναι εντελώς κατεστραμμένα.

 

Το ιστορικό μοναστήρι του Πόντου παρέμενε κλειστό επί πέντε χρόνια καθώς πραγματοποιούνταν εργασίες αναστύλωσης, ενώ πριν λίγες μέρες, στην τελετή των εγκαινίων, ανακοινώθηκε πως φέτος τον Δεκαπενταύγουστο θα τελεστεί και πάλι θεία Λειτουργία.

                                                    

Πηγή – πληροφορίες: arkeofili.com

 

  


 

Αναδημοσίευση:

     Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ