150 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ ΝΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕ «ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ» ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

«Τσουνάμι» καταλήψεων  απλώνεται στα σχολεία όλης της χώρας, με αφορμή την υποχρεωτική χρήση της μάσκας από τους μαθητές.

 

Βάσει των μέχρι στιγμής στοιχείων, πάνω από 150 σχολεία βρίσκονται υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα και το κύμα φαίνεται πως εξαπλώνεται, την στιγμή που η κυβέρνηση λαμβάνει όλο και πιο περιοριστικά μέτρα.

 

Αυτή τη στιγμή σε σχολεία όλης της Ελλάδας, σχεδόν όλοι οι μαθητές αρνούνται να φορέσουν μάσκα, ενώ υπάρχουν και άλλα αιτήματα στο διεκδικητικό τους πλαίσιο, όπως η κάλυψη των κενών ωρών στα σχολεία που δεν έχουν καθηγητές και μικρότερα τμήματα των 15 μαθητών, για να είναι ασφαλή σε σχέση με τα τμήματα των 25 και 30 μαθητών που συνωστίζονται «σαν σαρδέλες» στις σχολικές αίθουσες.

Οι περισσότερες καταλήψεις εντοπίζονται στην Κρήτη (14 σχολεία μόνο στο Ηράκλειο), τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα, τη Μαγνησία, την Αιτωλοακαρνανία, την Ηλεία (8 Γυμνάσια), την Καβάλα.

 

Τα αιτήματα των μαθητών εκτός από το να μη φορούν μάσκα και να έχουν λιγότερους μαθητές οι αίθουσες, ζητούν τα σχολεία να καθαρίζονται καλύτερα

 

Στην Κρήτη υπό κατάληψη είναι, το πρωί της Δευτέρας, τα εξής σχολεία: Γυμνάσιο και Λύκειο Καστελλίου, Γυμνάσιο Θραψανού, Γυμνάσιο και Λύκειο Γουβών, 5 ΕΠΑΛ,ΓΕΛ Αλικαρνασσού, 2ο, 4ο, 13ο, 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, ΓΕΛ Αγίων Δέκα, 8ο Λύκειο Ηρακλείου, 20ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

 

Καταλήψεις σε Βόλο, Καβάλα, Αγρίνιο και Ηλεία

 

Μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων σε Βόλο και Νέα Ιωνία έχουν αποκλείσει τα σχολεία τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας.

 

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, oκτώ σχολεία ήδη βρίσκονταν υπό κατάληψη από την περασμένη Παρασκευή ενώ σήμερα ο αριθμός έφτασε τα 26.

 

Απέχουν από τα μαθήματά τους οι μαθητές δύο σχολείων στο Αγρίνιο και άλλων δύο στην Καβάλα ενώ στην Ηλεία σήμερα το πρωί ξεκίνησαν κατάληψη εννέα σχολεία στου νομού.

 

Με… ντουντούκες η Αστυνομία απομακρύνει τον κόσμο από τις πλατείες με μήνυμα και στα... αραβικά!

 

Στο μεταξύ η ΕΛ.ΑΣ με ντουντούκες στα χέρια θα αρχίσει να πραγματοποιεί «επιδρομές» στις πλατείες στην Αττική και αλλού όπου ηχητικό μήνυμα  που θα αναπαράγεται από περιπολικά και το οποίο θα…  ενημερώνει τους πολίτες ότι για την προστασία της δημόσιας υγείας, θα πρέπει να φύγουν από τις πλατείες!

 

Μάλιστα το μήνυμα πρόκειται εκπέμπεται στις τρεις βασικές γλώσσες που ομιλούνται σήμερα στην Ελλάδα: Ελληνικά, αγγλικά και αραβικά, εξαιτίας του πολύ μεγάλου αριθμού μουσουλμάνων που έχουν έρθει στην Ελλάδα.

 

Ακούστε το μήνυμα της ΕΛΑΣ προς τους πολίτες: «Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας δεν επιτρέπεται ο συνωστισμός. Παρακαλούμε όπως συμμορφωθείτε και απομακρυνθείτε από τον χώρο», αναφέρεται στο ηχητικό σε πολλές γλώσσες.

 

Και να σημειωθεί πως όλα τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης,  γίνονται την ώρα που ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, σημείωσε κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ότι «η εξάπλωση της επιδημίας είναι πλέον πιο αργή, σε σχέση με την προηγούμενη φάση της».

 

Η επίδραση των επίδραση των μέτρων που έχουν ληφθεί θα εκτιμηθεί προς το τέλος της εβδομάδας, καταρχήν από τις νέες διαγνώσεις.

 

Ο ίδιος απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς πολίτες άνω των 65 ετών να τηρούν τα μέτρα και τόνισε ότι στη φάση που βρισκόμαστε έμφαση δίνεται στην αποφυγή οριζόντιων μέτρων, με προτεραιότητα σε μέτρα τοπικού χαρακτήρα

                                                                          

Πηγή – πληροφορίες: https://www.pronews.gr

  

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ