ΜΠΗΚΕ Ο ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” ΣΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΣΥΡΙΑ

Στην πόλη Επιφάνεια (Χάμα) της Συρίας τέθηκαν τα θεμέλια για ναό που θα αποτελεί αντίγραφο του ιστορικού μνημείου της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη.


Όπως αναφέρει το Al-Masdar News, η τελετή θεμελίωσης πραγματοποιήθηκε με την παρουσία Σύριων και Ρώσων αξιωματούχων αλλά και των θρησκευτικών εκπροσώπων της περιοχής.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τα συριακά ΜΜΕ στο θεμέλιο λίθο της εκκλησίας έχουν γραφτεί τα ακόλουθα:

 

«Κατά τη διάρκεια της εξουσίας του Προέδρου Bashar Hafez Al-Assad, Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, η ευλογία του Επίσκοπου της Χάμα Νικολάου και των υφισταμένων του και η ευλογία της Ρωσικής Ομοσπονδίας που εκπροσωπήθηκε από τον διοικητή των ρωσικών δυνάμεων, στρατηγό Alexander Yuryevich Chaiko, θέτει τον θεμέλιο λίθο της Εκκλησίας της Αγίας Σοφίας, δωρεά από τον αρχηγό της πολιτοφυλακής Al-Abdullah με την εξουσία των μαρτύρων του Σκαϊλαμπίγιε, της Συρίας και των συμμάχων του, ως αφιέρωμα στη Μεγάλη Αγία Σοφία.

 

Αυτό το βήμα υποστηρίχθηκε και ευλογήθηκε από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς θρησκευτικούς ηγέτες τόσο στη Συρία όσο και στη Ρωσία, και το θεώρησαν βήμα αλληλεγγύης με τη μητέρα Εκκλησία της Αγίας Σοφίας και διαβεβαίωση ότι ο Τούρκος Πρόεδρος δεν θα είναι σε θέση να εξαλείψει τα χαρακτηριστικά της σε παγκόσμιο επίπεδο και στη λίστα της UNESCO, η οποία έπαιξε κεντρικό ρόλο στη χριστιανική ιστορία κατά τη διάρκεια 1500 ετών. »

                                                                          

Πηγή – πληροφορίες:  https://orthodoxia.info 

 


 

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ