ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΛΟΓΩ COVID-19

Την απόφαση να ακυρώσει για φέτος την παραδοσιακή εμποροπανήγυρη της Μεσσήνης που πραγματοποιούταν από τις 20 έως τις 28 Σεπτεμβρίου, έλαβε ο Δήμος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και των περιορισμών που επιβάλλει ο κορωνοϊός.

Όπως διευκρινίζει στην σχετική ανακοίνωση η απόφαση αυτή «βασίζεται στη σχετική ΚΥΑ (ΦΕΚ 3573/Β/28-8-2020), σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται προσωρινή απαγόρευση εμποροπανηγύρεων και άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Η ΚΥΑ ανανεώνεται κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας προς περιορισμό του κινδύνου της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.»

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Αθανασόπουλος, ενημέρωσε σχετικά στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου επεσήμανε πως εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατότητες για τη διενέργεια του πανηγυριού, που ως γνωστόν αποτελεί οικονομική ανάσα για τις τοπικές επιχειρήσεις και ολόκληρη τη Μεσσήνη. Ωστόσο οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την πραγματοποίησή του. Συνεπώς η Δημοτική Αρχή, εναρμονίζεται με τις σχετικές ΚΥΑ, όπως έκανε άλλωστε όλο αυτό το διάστημα.


Δεν θα γίνουν λιτανεύσεις

Επίσης υπενθυμίζει ότι τις προηγούμενες μέρες εκδόθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας η σχετική ανακοίνωση με το πρόγραμμα για την κάθοδο και άνοδο της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, σύμφωνα με το οποίο δεν θα γίνουν λιτανεύσεις, λόγω των επιβαλλόμενων υγειονομικών μέτρων.

                                                                          

Πηγή – πληροφορίες: https://best-tv.gr

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ