ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ (φωτογραφίες)

Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα προσπάθησαν τα ΜΑΤ να διαλύσουν συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Προπύλαια, όπου τα μέλη του κόμματος επιχειρούσαν να συγκροτήσουν διαδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο φακός του zougla.gr καθώς και οι τηλεοπτικές κάμερες έγιναν μάρτυρες της προσαγωγής τουλάχιστον επτά ατόμων, μελών του ΚΚΕ, ενώ υπάρχει φωτογραφικό ντοκουμέντο για έναν τραυματία. Αμέσως μετά εμφανίστηκε επιτόπου ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, ο οποίος ζήτησε τον λόγο από τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε όλους τους τόνους ενημέρωσε τους αξιωματικούς της αστυνομίας που ήταν παρόντες πως τα μέλη του ΚΚΕ εννοούν να διαδηλώσουν διατηρώντας τις αποστάσεις και ακολουθώντας όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται.

Nωρίτερα εξελίσσονταν συνεχείς διαπραγματεύσεις μεταξύ του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ και της αστυνομίας, ενώ τα μέλη του ΚΚΕ παρατάχθηκαν επί του οδοστρώματος, μπροστά από τα Προπύλαια και απ’ την Ομόνοια. Όμως περίπου στις 14:40 η αστυνομία εξαπέλυσε και νέο κύμα επίθεσης με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και τα υδροφόρα οχήματα διασκορπίζοντας τους διαδηλωτές, οι οποίοι έτρεχαν να διασωθούν.

Την ίδια ώρα στην πλατεία Κοραή βρίσκονταν και μέλη της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», αλλά και της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού.

Όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της επίθεσης προπηλακίστηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης και άλλοι βουλευτές του κόμματος, ενώ έγιναν και προσαγωγές. Επίσης, όπως είπε ο κ. Κουτσούμπας οι αστυνομικοί επιτέθηκαν στους διαδηλωτές χωρίς να τηρούν κανένα μέσο προστασίας.

Πηγή - πληροφορίες : https://www.zougla.gr

 


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ