ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: ΘΕΛΩ ΟΛΟΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ΓΙΑΤΙ, ΠΕΡΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ


Την πρώτη του δήλωση λίγο μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” όπου παρέμεινε νοσηλευόμενος για 12 ημέρες, έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι “Θέλω όλοι να ξέρουν ότι προσεύχομαι για όλους κάθε στιγμή, για όλους ανεξαιρέτως, γιατί, πέρα και έξω από το τι είναι ο καθένας μας και σε τι πιστεύει και εάν πιστεύει, είμαστε όλοι άνθρωποι, δυνατοί και αδύναμοι συνάμα, πλάσματα όμως όλοι του Δημιουργού”, ενώ πρόσθεσε ότι ανάβει ένα κερί για όλους όσους μάχονται με αυτόν τον επικίνδυνο και ύπουλο εχθρό. “Έναν εχθρό τον οποίο θα υπερνικήσουμε με την βοήθεια του Θεού και της Επιστήμης”.

Ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τους θεράποντες ιατρούς λέγοντας ότι είναι οι αληθινοί ήρωες αυτής της μεγάλης δοκιμασίας για την Πατρίδα μας και για όλη την Οικουμένη. “Οι ιατροί μας και οι νοσηλευτές μας και όλο το προσωπικό των Νοσοκομείων μας, που θυσιάζουν κάθε έννοια του εγώ τους για να προστατεύσουν την υγεία και για να διασώσουν την ζωή όλων μας, που ξεχνούν ότι υπάρχουν για να υπάρξουμε εμείς. Καμία κουβέντα δεν φθάνει, κανένας λόγος δεν είναι αρκετός, για να αποτυπώσει όσα, ξεπερνώντας τα ανθρώπινα όρια, κάνουν για εμάς τους συνανθρώπους τους”.

Έκλεισε καλώντας τον κόσμο να φοράει μάσκες και να τηρεί τα μέτρα λέγοντας, «Σας παρακαλώ θερμά όλους για μία ακόμη φορά: τηρήστε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμοδίων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας. Αυτοπεριοριστείτε, πειθαρχήστε και προστατεύστε, με την στάση σας και με την συμπεριφορά σας, την υγεία και την ζωή την δική σας  και των αγαπημένων σας ανθρώπων και όλων των συνανθρώπων μας.

Ενωμένοι ως Λαός, να είστε βέβαιοι ότι δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ ο Θεός.»

Πηγή - πληροφορίες : https://orthodoxia.info

  

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ