Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΑ ΥΔΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Παρουσία 50 πιστών τελέστηκε σήμερα το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, στην Μύρινα Λήμνου η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού Των Θεοφανείων και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεου.

Και εξωτερικά του Ναού μαζεύτηκαν αρκετά άτομα, φορώντας μάσκες και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

 Ο αγιασμός των υδάτων έγινε μέσα σε κολυμπήθρα και αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Λήμνου βγήκε από τον Ιερό Ναό και ευλόγησε τους πιστούς ευχόμενος, να έχουν υγεία και να φύγει το κακό από την ζωή και από την κοινωνία μας.

Στο μήνυμα του δε, ανέφερε ότι σε σημείο και ώρα που δεν θα διευκρινίσει, ο ίδιος θα πάει να ρίξει από τον σημερινό αγιασμό στην θάλασσα, στο Αιγαίο μας για να αγιασθεί η φύση και τα νησιά μας!

 

ΤΟ ‘ΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΕΥΛΟΓΗΣΕ ΤΑ ΥΔΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ! (ΦΩΤΟ)


Το ‘πε και το έκανε ο Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος, ευλόγησε τα ύδατα του Αιγαίου στο λιμάνι της Μύρινας!

Όπως το είχε αναφέρει στους πιστούς, αρκετή ώρα μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας των Θεοφανείων και του Μέγα Αγιασμού,  μετά τις 17:00 το απόγευμα πήγε μόνος του στο κεντρικό λιμάνι της Μύρινας και έριξε στην θάλασσα τον αγιασμό ευλογώντας τα νερά του Αιγαίου μας!


Πηγή - πληροφορίες : https://www.limnosreport.gr

 

 Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ