ΤΟ ΟΑΚΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ


Το Ολυμπιακό Κέντρο του ΟΑΚΑ όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση παρουσίασης του master plan για το ΟΑΚΑ- μετατρέπεται σε Ολυμπιακό Πάρκο της Αθήνας. Με χωριστές «γειτονιές» για προπόνηση των αθλητών μας ατομική άσκηση των κατοίκων, περίπατο και ψυχαγωγία των επισκεπτών. Ένας χώρος πρωταθλητισμού γίνεται και χώρος μαζικού αθλητισμού.

Για την προώθηση του  έργου έχουν εξασφαλιστεί 43,5 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα της Πράσινης Ανάπτυξης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ προβλέπεται και η κινητοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων.

Θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

Και ενώ τώρα έχει ζημιές 7.000.000 ετησίως, στη νέα του πορεία στόχος είναι να έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό σε τρία χρόνια και κέρδη σε πέντε.

Πάνω από όλα, όμως, το όφελος θα είναι κοινωνικό. Γιατί, ταυτόχρονα με την οικολογική του αναβάθμιση, με τις νέες χρήσεις και την αύξηση των εσόδων του, το νέο ΟΑΚΑ θα αποδοθεί καλύτερο στους Αθηναίους. Μεταξύ άλλων:

Στο Κεντρικό Στάδιο προβλέπεται συντήρηση του στεγάστρου, το οποίο έχει υποστεί σημαντική διάβρωση και ενεργειακή αναβάθμιση που θα μειώσει το κόστος λειτουργίας του περισσότερο από 30%.

Στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου θα δημιουργηθεί κέντρο αποκατάστασης - αποθεραπείας και σύγχρονων υπηρεσιών υγείας και θεραπείας και θα υπάρξει αυτόνομη μηχανολογική υποστήριξη, που θα μειώσει του κόστους λειτουργίας του κατά 50%.

Στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο θα υπάρξει ενεργειακή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός, καθώς και μερική μετατροπή και ανάδειξή του σε σύγχρονο χώρο αθλητισμού και πολιτισμού, αλλά και επίκεντρο εκπαιδευτικών, συνεδριακών, πολιτιστικών και εκθεσιακών δραστηριοτήτων.

Στο περιβάλλοντα χώρο θα γίνουν αναπλάσεις με αντικατάσταση υλικών με φιλικά προς το περιβάλλον, δημιουργία χώρων πρασίνου, νέων διαδρομών περιπάτου, ποδηλάτου και αναψυχής, πρόσθετων χώρων στάθμευσης, συμπληρωματικών εμπορικών χρήσεων, χώρων γραφείων και ξενοδοχείου για την εξυπηρέτηση των αναγκών και επισκεπτών του ΟΑΚΑ.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ