ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ: ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ο ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΕΘΑ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Η ΚΡΙΣΗ


Μετά από ολοήμερο θρίλερ, ο υποστράτηγος Κουμεντάκος, πήρε πίσω την παραίτησή του απόψε, μετά από παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και προκειμένου να αποφευχθεί η κυβερνητική κρίση.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η παραίτηση που υποβλήθηκε σήμερα το πρωί μετά από τη συνάντηση με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, δεν διαψεύστηκε όλη την ημέρα, καθώς γίνονταν προσπάθειες να πειστεί ο υποστράτηγος και να την αποσύρει.

Τελικά, αργά απόψε το βράδυ, και αφού η είδηση είχε μεταδοθεί από όλα τα μέσα ενημέρωσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βγήκε κι έκανε δήλωση λέγοντας ότι η παραίτηση δεν ισχύει, και έριξε το φταίξιμο στους δημοσιογράφους.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σε κάθε εθνική δοκιμασία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Προσωπικού, το οποίο εξασφαλίζει την ύψιστη επιχειρησιακή και λειτουργική επάρκεια των μέσων.

Καλούμε λοιπόν όλους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να είναι προσεκτικοί και να μην αναφέρονται ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, σε παραιτήσεις που δεν ισχύουν».

Είχε προηγηθεί μια  πολύ συγκεκριμένη αναφορά του πρωθυπουργού στο διάγγελμά του, ο οποίος έστειλε μήνυμα στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, να πέσουν οι τόνοι λέγοντας:

« Οι αντιδράσεις μας, ωστόσο, δεν πρέπει να είναι τυφλές. Οι τυχόν αστοχίες θα εντοπιστούν. Και οι ευθύνες θα αποδοθούν όποτε πρέπει και σε όποιον πρέπει. Το πρώτο ζητούμενο, αυτήν την ώρα, είναι οι λύσεις».

Τελικά, όπως αναφέρει το ΓΕΣ σε ανακοίνωσή του ο υποστράτηγος παραμένει στη θέση του «συνεχίζοντας να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του, όπως έκανε ως τώρα».

Βεβαίως στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται τι θα γίνει με την μετάθεσή του στο ΤΕΘΑ, και εάν ακυρώθηκε η απόφαση του Συμβουλίου που την έλαβε.


Πηγή – πληροφορίες: https://armyvoice.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ