ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ - ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΕΘΗΚΕ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού

Ο διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού, Υποστράτηγος Γ. Κουμεντάκος, υποβάλει την παραίτηση του, μετά από την απόφαση για τη μετάθεση του.

Ο Υποστράτηγος ήταν το πρώτο εξιλαστήριο θύμα για το φιάσκο της διαχείρισης των πυρκαγιών για το οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν προφανώς ευθύνη.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές η παραίτηση του υποστρατήγου είχε υποβληθεί εδώ και αρκετά 24ωρα, ως απάντηση στις κριτικές και τις πιέσεις που δέχθηκε για την μειωμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα των ελικοπτέρων Chinook.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία θα είχαν κάθε δικαίωμα να ζητήσουν ευθύνες από τον συγκεκριμένο υποστράτηγο εάν και εφόσον είχαν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης διεύθυνσης ως προς τα κονδύλια που χρειάζονται για την έγκαιρη και αξιόπιστη συντήρηση του πτητικού υλικού. Όμως, σε αυτή την περίπτωση δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ και τα Chinook είναι ουσιαστικά ασυντήρητα.

Κατόπιν τούτου, επιμένουν οι ίδιες πηγές, είναι απολύτως δικαιολογημένη η αγανάκτηση του υποστρατήγου, ο οποίος για λόγους ευθιξίας υπέβαλε την παραίτηση του μετά την καθόλα αδικαιολόγητη δυσμενή μετάθεσή του.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ανώτερος αξιωματικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ανώτερος αξιωματικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας, o οποίος σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας φέρεται να έκανε λόγο για την ανάγκη πολιτικού μέσου για να υπάρξει συμβολή εναέριων μέσων στην περιοχή.

Το βίντεο, που αποτελεί μέρος του επιτόπιου ρεπορτάζ της ιστοσελίδας arcadiaspot.gr έχει ξεσηκώσει από την πρώτη στιγμή της προβολής του μεγάλες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπόθεση:

"Σχετικά με περιστατικό στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ανώτερος Αξιωματικός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και αναπαράγεται σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνεται ότι, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο εν λόγω Αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα".

 


Πηγή – πληροφορίες: https://www.zougla.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

 

 

 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ