ΔΕΝ «ΣΤΕΓΝΩΣΕ» Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΑΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Μπορεί τα σχολεία να ξεκίνησαν μόλις μια εβδομάδα πριν, αλλά, ήδη υπό κατάληψη βρίσκονται αρκετά σχολεία της Καλαμάτας.

Ειδικότερα, η κύρια αφορμή για τις σημερινές καταλήψεις φαίνεται να είναι το νέο Νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε ισχύ για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για την εισαγωγή στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Παράλληλα, ένα ακόμα από τα αιτήματα των μαθητών, αφορά στην πανδημία, και, συγκεκριμένα το κλείσιμο των τμημάτων δίχως να αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση το 50+1 θετικά κρούσματα στον ιό.

Μέχρι στιγμής, υπό κατάληψη φαίνεται να είναι το 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας, 3ο ΓΕΛ (λύκειο παραλίας), ΕΠΑΛ παραλίας, 4ο ΕΠΑΛ και 6ο ΓΕΛ.

 


Πηγή – πληροφορίες: https://www.tharrosnews.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της  πασίγνωστης φράσης του  Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας)  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως  η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ