ΘΕΡΜΗ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΛΑΛΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ (Φωτογραφίες)


          Ο Αρχηγός κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον

          Επίσημη υποδοχή του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση στην Ουάσινγκτον πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (20/10/21), από τον Αμερικανό ομόλογό του Στρατηγό Τζέϊμς Μακ Κόνβιλ, ο οποίος και τον είχε προσκαλέσει επισήμως για συνομιλίες στην Αμερικανική πρωτεύουσα.

          Η επίσημη τελετή της αφίξεώς του πραγματοποιήθηκε στο Whipple Field, Joint Base Myer – Henderson Hall της Βιρτζίνια, παρουσία και του Αμερικανού Αρχηγού.

          Πριν όμως από αυτές, συμφώνως με το πρωτόκολλο, ο Αρχηγός κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον, όπου τον Αντιστράτηγο Λαλούση υποδέχτηκε και συνόδευσε στην τελετή ο Υποστράτηγος Άλλαν Πέπιν, Στρατηγός – Διοικητής της Διακλαδικής Ομάδος Κρούσεως της Στρατιωτικής Περιφέρειας της Πρωτεύουσας Ουάσινγκτον.

          Αξίζει να σημειωθεί ότι και στις δύο τελετές, που ήταν «πλήρεις» και διήρκεσαν αρκετή ώρα, τιμές απέδωσαν τμήματα από το φημισμένο 3ο Σύνταγμα Πεζικού (3rd US.Infantry Regiment “The Old Guard”), που παραδοσιακώς εκτελεί τα τελετουργικά καθήκοντα στους χώρους αυτούς, ασχέτως του ότι μονάδες του – εκ περιτροπής – αναπτύσσονται όπου ο Αμερικανικός Στρατός διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις, ενώ παιάνισε η επίσης φημισμένη Στρατιωτική Μουσική του Αμερικανικού Στρατού.

          Οι συνομιλίες των δύο Αρχηγών θα περιστραφούν σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, υπό το θετικό για εμάς πρίσμα της μόλις προ ημερών υπογραφείσας νέας Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας Αμοιβαίας Συνεργασίας, οπότε θεωρείται βέβαιο ότι θα «επιλυθούν» μικροπροβλήματα του παρελθόντος σε πολλά σημαντικά θέματα, για τα οποία ως αυτήν την ώρα τουλάχιστον δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επισήμως.


Πηγή – πληροφορίες: parapolitika.gr

 

 

 

 

 

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ