Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ 120 Π.Ε.Α. (Φωτογραφίες)


          Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων εορτάστηκε σήμερα η Σύναξη των Παμμε­γί­στων Ταξιαρχών, στην πόλη της Καλαμάτας. Επίκεντρο του εορτασμού ο παμμεγέθης Ενοριακός Ιερός Ναός των Ταξιαρχών στο κέντρο της πόλης. Την πανηγυρική θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

          Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς επικαλέστηκε τη χάρη των Ταξιαρχών για υγεία και κουράγιο στις δύσκολες μέρες που διανύει η ανθρωπότητα, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να χάνουμε το θάρρος μας και να είμαστε συνεπείς στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων και στον εμβολιασμό, ώστε γρήγορα να απαλλαγούμε από τη σκληρή δοκιμασία της πανδημίας.

          Λαμπρός ο εορτασμός και στο εορτάζον παρεκκλήσιο του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλαμάτας «Ταξιαρχάκης»,  στην πλατεία Μαυρομιχάλη.

          Τη θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Ο π. Φίλιππος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη δύναμη και τη χάρη των Ταξιαρχών και ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους.

          Πλήθος πιστών προσήλθε και στους δύο Ιερούς Ναούς, προκειμένου να συμμετάσχει στη θεία Λειτουργία και να λάβει τη χάρη των Αρχαγγέλων.

 

          Στην 120 ΠΕΑ Η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει με Δοξολογία και έκθεση αεροσκαφών

          Σήμερα, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, η Πολεμική Αεροπορία τίμησε τη μνήμη του Προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ. Στο Πολεμικό Αεροδρόμιο Καλαμάτας τελέσθηκε Δοξολογία στο πλαίσιο του εορτασμού, παρουσία – μεταξύ άλλων – του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου.

          Μετά το πέρας της Δοξολογίας, το κοινό είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί τις στατικές εκθέσεις αεροσκαφών και υλικού που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ