ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΕΞΤΡΑ ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΜΕ 2 ΔΩΡΕΑΝ SELF TEST ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 100 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ


          Στη σχετική ανακοίνωση προέβη ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρεμβαίνοντας στο Υπουργικό Συμβούλιο το πρωί της Τρίτης, μιλώντας για την πανδημία και την εξέλιξή της μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης, Όμικρον.

          «Έως τις 16 Ιανουαρίου καλούνται να κλείσουν ραντεβού. Θα έχουν προτεραιότητα στο σύστημα του εμβολιασμού. Εάν δεν το κάνουν, θα πληρώσουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μήνα που δεν θα είναι εμβολιασμένοι. Δεν είναι τιμωρία αλλά προστασία», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

          «Το εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό αλλά αναγκαίο», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

          Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων είπε ότι από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα μοιραστεί από ένα self test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, έτσι ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού εν όψει των εορτών.

          Σύμφωνα με τον ίδιο, από τους 580.000 ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, μόνο 80.000 έσπευσαν να εμβολιαστούν τον Νοέμβριο.

 

    Νέα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας του Κορωναιού ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

          Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ σε μη εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν προχωρήσει στην πρώτη δόση.

          Η ημερομηνία που θα έχει ως περιθώριο η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών για να κάνει την πρώτη δόση θα είναι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

          Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η Ελλάδα βρίσκεται 2η στην Ευρώπη σε ρυθμό καθημερινών ραντεβού για εμβόλιο για 3η δόση.

          Ωστόσο από τους 580.000 πολίτες άνω των 60 ετών, τον Σεπτέμβριο έσπευσαν να εμβολιαστούν μόνο 60.000.

          2 δωρεάν self test στις γιορτές

          Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης 2 δωρεάν self test για όλους τους ενήλικες πολίτες την περίοδο των εορτών.

          Ένα πριν τα Χριστούγεννα και ένα πριν την Πρωτοχρονιά.
 

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ