ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΧΡΥΣΟΜΑΛΗ ΜΙΛΤΙΑΔΗ


          Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Μεσσηνίας από κοινού με τον Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Μεσσηνίας, επισκέφθηκαν, στο γραφείο του,  τον Βουλευτή Μεσσηνίας κύριο ΧΡΥΣΟΜΑΛΗ ΜΙΛΤΙΑΔΗ.

          Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την 04 Νοεμβρίου 2021 και είχε σκοπό την ενημέρωση του Βουλευτού σχετικά με τα θέματα που απασχολούν τους Απόστρατους.

          Βασικά θέματα ενημέρωσης ήταν:

          1. Η βιωσιμότητα του ΜΤΣ (ενίσχυση των εσόδων του με εφαρμογή ήδη ψηφισθέντων Νόμων (καταβολή του 5% από τροχαίες παραβάσεις που ενώ έχει ψηφιστεί από το 2014 μέχρι σήμερα  δεν καταβάλλονται), βελτίωση της λειτουργίας του, ορθολογική κατανομή της Κρατικής επιχορήγησης στα Μετοχικά Ταμεία Ε.Δ. ανάλογα με τον αριθμό μετόχων τους, πόροι από πολεμικές  κ.α.  προμήθειες, κλπ).

          2. Εφαρμογή των αμετάκλητων Δικαστικών Αποφάσεων που αφορούν τις περικοπές στις συντάξεις και τις μειώσεις των μισθολογίων των στρατιωτικών, καθώς επίσης και τη κατάργηση της κράτησης της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων και επιστροφή των παρανόμως κρατηθέντων ποσών.

          Στον κ. Βουλευτή δόθηκε Υπόμνημα που περιλαμβάνει τα παραπάνω θέματα, καθώς και άλλα,  επίσης σοβαρά θέματα , μαζί με απόψεις και προτάσεις για την προώθησή τους.

          Ο κ. Βουλευτής υποσχέθηκε να ενημερωθεί από τους αρμόδιους για την πορεία της υλοποίησης των θεμάτων και να ενημερώσει σχετικά τα Σωματεία των Αποστράτων.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ /ΕΑΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  

Για το ΔΣ Συνδέσμου Αποστράτων ΣΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ Κ. ΙΣΣΑΡΗΣ

 

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΔΟΥΜΕΝΤΖΙΑΝΟΣ

 Συνταγματάρχης ε.α.

Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ