ΘΡΗΝΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ ΚΑΙ ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ


          Τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα στις γραμμές του ΗΣΑΠ, στο ύψος του σταθμού «Άγιος Νικόλαος», μεταξύ ειδικής μηχανής λείανσης και επιβατικού συρμού (χωρίς επιβάτες). Τρεις εργάτες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων, ο ένας κατέληξε.

          Το δυστύχημα σημειώθηκε στη γραμμή 1, στις 04:05, όταν η ειδική μηχανή λείανσης που είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά παρουσίασε βλάβη στα φρένα, με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα, λόγω και της κατηφορικής κλίσης στις ράγες, προτού, τελικά, συγκρουστεί με άλλο τρένο, στο ύψος του σταθμού «Άγιος Νικόλαος», το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ, προκειμένου να σταματήσει την πορεία της. Οι εργάτες πριν από τη σύγκρουση αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις γραμμές.

          Αποτέλεσμα αυτού, ο θανάσιμος τραυματισμός του 41χρονου εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, καθώς και ο ελαφρύς τραυματισμός δύο ακόμη εργαζομένων, ενός υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ και ενός υπαλλήλου της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο.

          Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, Σπύρος Ρεβύθης, το ειδικό μηχάνημα λείανσης, ξεκινώντας την πορεία του από την Κηφισιά, διαπίστωσε ότι είχε πρόβλημα στα σύστημα πέδησης (φρένα), με αποτέλεσμα να αναπτύξει ταχύτητα (50 χιλιόμετρα την ώρα), λόγω της κατηφορικής κλίσης. Εάν δεν το σταματούσε ο συρμός που είχε τοποθετηθεί μεταξύ των σταθμών «Άγ. Νικόλαος» και «Αττική», προκειμένου να ανακόψει την πορεία του, θα έφθανε στον Πειραιά και κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να συμβεί…

          Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, στη μηχανή επέβαιναν επτά άτομα. Κάποιοι πήδηξαν στον σταθμό του «Ν. Ηράκλειο», προκειμένου να σωθούν. «Όμως χάσαμε τον συνάδελφο μας, που ήταν μαζί με τον οδηγό. Είναι μια δύσκολη μέρα για όλους μας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος» σημείωσε ο κ. Ρεβύθης. Και πρόσθεσε πως θα έπρεπε να υπάρχει δικλείδα ασφαλείας στο μηχάνημα, κάτι που, δυστυχώς, δεν έγινε

 Πηγή – πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην ενημερωτική σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ