ΤΑ ΜΑΤ ΕΡΙΞΑΝ ΧΗΜΙΚΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΔΗΛΩΝΑΝ - ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΤΗΚΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ


          Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη συγκέντρωση των Πυροσβεστών μπροστά από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο Μαρούσι.

          Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν τους πυροσβέστες από τον δρόμο και επικράτησε ένταση, ενώ έγινε χρήση χημικών.

          Παράλληλα «επιστρατεύτηκε« και η Αύρα της Αστυνομίας.

          Οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι έχουν έρθει στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα, τονίζουν στα συνθήματά τους: «Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», «στο πλάι σου πολίτη όταν μας χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής» και «Εδώ και τώρα μονιμότητα».

          Αντιδρούν, όπως τονίζουν, «στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο», ενώ ζητούν την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.

          Αναλυτικά όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος το Πυροσβεστικό Σώμα χρειάζεται:

          – Άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πλέον των 4.000 οργανικών θέσεων και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων με άμεση αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών ως πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.

          – Άμεση τροποποίηση διατάξεων του ν.4662/2020 που θεσμοθετήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του με την περιφορά τους ανά το πανελλήνιο μέσω άσκοπων, συνεχών μεταθέσεων και μετακινήσεων, χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό.

          – Αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική -Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα, διότι παρατηρείται απίστευτη κατάχρηση του μέτρου που εξουθενώνει το πυροσβεστικό προσωπικό.

          – Θεσμοθέτηση και άμεση αποζημίωση της υπερεργασίας (πρόσθετη εργασία).

          – Θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού για την προστασία του από τον κορωνοϊό με μέτρα πρόληψης, δωρεάν τεστ και όχι επιβολή τιμωρητικών λογικών και κυρώσεων.

          – Την έμπρακτη, κατά τις ρήσεις του πρωθυπουργού της χώρας μετά την εκδήλωση των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου αλλά και την επικοινωνία του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, στήριξη των πυροσβεστών που «αντιμετώπισαν με αυταπάρνηση μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση!».

          «Ακρωτηριάστηκε συνάδελφός μας»

          Σε καταγγελία για ακρωτηριασμό πυροσβέστη κατά την διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων σήμερα έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επί της λεωφόρου Κηφισίας προχώρησαν μέσα από την σελίδα τους στο Facebook οι εποχικοί πυροσβέστες.

          Όπως αναφέρουν ένας συνάδερφός τους ακρωτηριάστηκε στο δάχτυλο από κροτίδα των αστυνομικών.

          Ο πυροσβέστης σύμφωνα με συναδέλφους του τραυματίστηκε από καπνογόνο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

          Διαβάστε τι κατήγγειλαν:

          "Αυτό που έκανε σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο.

          Επέμβαση των ΜΑΤ σε μια ειρηνική πορεία Πυροσβεστών.

          Ακρωτηριασμός στο δάχτυλο συνάδελφου εποχικού από κροτίδα ματατζιδων.

          Ο ανθελληνισμός σε όλο του το μεγαλείο.

          Αυτοί είναι που μας κυβερνούν.

          ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ" αναφέρει η καταγγελία.

          Εμείς από την πλευρά μας να επισημάνουμε μόνο ότι αυτή η κυβέρνηση και προσωπικά ο  κ. Μητσοτάκης έχει φερθεί με μεγάλη αχαριστία και αναλγησία  σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα θυσιάζονται στο καθήκον για το κοινωνικό σύνολο.

 


Πηγή – πληροφορίες: http://aegeanews.gr/news/greece-society/415009/ginontai-afta-epi-mitsotaki-mat-eriksan-chimika-nero-kai-ksylo-stous-pyrosvestes-pou-diadilonoun-vinteo

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στις ενημερωτικές σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ