ΕΠΙΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑ ΓΚΡΕΤΣΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021


          Υποτροφίες για μαθητές που αρίστευσαν, από το Κληροδότημα Ανδρέα Γκρέτσα, επιδόθηκαν την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, τις οποίες και παρέλαβαν οι γονείς τους. Πρόκειται για παιδιά που διαμένουν στα Αλώνια και φοιτούν σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Καλαμάτας.

          Το ποσό των υποτροφιών προέρχεται από τη μίσθωση της οικίας και των τεσσάρων αγροτεμαχίων του αειμνήστου δωρητή Ανδρέα Γκρέτσα και ανέρχεται συνολικά σε 3.200 ευρώ.

          Ο Δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας εκπληρώνει τη βούληση του διαθέτη, Ανδρέα Γκρέτσα, τιμώντας τη μνήμη του, σημείωσε με την ευκαιρία της επίδοσης των υποτροφιών ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

          Παρόντες ήταν ακόμα ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτρης Πολίτης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Φάβας, Σαράντος Μαρινάκης και Αναστάσιος Σκοπετέας, καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αλωνίων Βασίλης Χριστόπουλος.

          Υπότροφοι για το σχολικό έτος 2020-2021 είναι οι:

          •Δουλάμης Σταύρος

          •Lushi Anastasia

          •Οικονομοπούλου Αθηνά

          •Debej Petrit

          •Δουλάμης Χρήστος

          •Γιαννακόπουλος Γεώργιος

          •Μητροπούλου Εβελίνα

          •Lushi Aggelikh

          Να σημειωθεί πως ο Ανδρέας Γκρέτσας υπήρξε κάτοικος των Αλωνίων. Κατά τη διάρκεια της ζωής του απέκτησε περιουσία, την οποία με διαθήκη κληροδότησε στη σχολική εφορία και μετά, όταν καταργήθηκε αυτή, στην κοινότητα του χωριού του και, κατ’ επέκταση, στο Δήμο Καλαμάτας μετά την ενοποίησή του το έτος 2011.

          Ο διαθέτης με τη βούλησή του «διέθεσε» την περιουσία του, η οποία αποτελείται από μία οικία στα Αλώνια και τέσσερα αγροτεμάχια, έτσι ώστε από την εκμετάλλευσή της να λαμβάνουν μία ετήσια υποτροφία οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αλωνίων οι οποίοι έχουν «έφεσιν εις τα γράμματα».

          Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, όλοι οι μαθητές έχουν έφεση εις τα γράμματα και για το λόγο αυτό η υποτροφία δίδεται σε όλα τα παιδάκια από τα Αλώνια που φοιτούν σε οποιοδήποτε Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Καλαμάτας.Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ