ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΡΦΑΡΩΝ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΑΧΤΑΜΠΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΑ


          Σε συναντήσεις στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων μετείχαν το τελευταίο διάστημα εκπαιδευτικοί και μαθητές του Λυκείου Αρφαρών.

          Αρχικά, το κολλέγιο του Isle of Wight στη νοτιοδυτική Αγγλία επισκέφτηκαν στα μέσα Οκτωβρίου οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου Αρφαρών Βασίλης Μπαζάνης φιλόλογος και η Αντωνία Λόντου καθηγήτρια Αγγλικών, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ Ka229 “Mind over matter”.  Το ταξίδι έγινε προκειμένου να επιμορφωθούν στις θεματικές ενότητες του σχεδίου που αφορούν την ψυχική υγεία των εφήβων και να οργανώσουν την επόμενη εκπαιδευτική επίσκεψη με αντιπροσωπίες μαθητών στην Νορβηγία, στις αρχές του νέου έτους. Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την Γαλλία, την Εσθονία, την Ιταλία και την Νορβηγία.

          Στις αρχές Νοεμβρίου, ομάδα μαθητών της Α’ και Β’ Τάξης, ο Παναγιώτης Ζαλαχώρης, η Κλεοπάτρα Λικολλάρι, η Κατερίνα Νίκα, η Εύα Σακκά και η Χριστίνα Ταχταμπά, καθώς και οι εκπαιδευτικοί η Ειρήνη Κάτσου φιλόλογος και ο Χρήστος Κυβέλος βιολόγος του Λυκείου Αρφαρών βρέθηκαν για μια εβδομάδα στη Φιλιππούπολη – Plovdiv της Βουλγαρίας στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ KA229 Innovate “Sustain, preserve intangible roots in Europe”, που συντονίζει το ελληνικό σχολείο.

          Εκεί συνάντησαν ξανά τους συμμαθητές τους από τη Βουλγαρία, την Πορτογαλία και την Τουρκία, τους οποίους είχαν φιλοξενήσει το 2019 στα Αρφαρά και έλαβαν μέρος σε ομάδες εργασίας για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά των χωρών τους.

          Το κύριο θέμα εργασίας τους ήταν η διατροφική ταυτότητα κάθε χώρας και η σχέση της με τα ήθη, τα έθιμα και τις τοπικές παραδόσεις. Οι μαθητές ερεύνησαν επίσης την ιστορία της πόλης μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις σε μουσεία και σε σημαντικά τοπόσημα της πόλης. Στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές ξεναγήθηκαν επίσης στο ιστορικό κέντρο, στη Βασιλική, στο Εθνογραφικό Μουσείο του Plovdiv, καθώς και στην ιστορική Μονή του Μπάσκοβο. Οι ομάδες παρουσίασαν τα αποτελέσματα των πρότζεκτ την τελευταία μέρα του προγράμματος. Αποτιμώντας τον πλούτο των τοπικών παραδόσεων, σχεδίασαν και παρουσίασαν ένα κοινό προσχέδιο γαστρονομικού οδηγού. Τέλος συμμετείχαν σε βιωματικό σεμινάριο αξιολόγησης.

          Η επόμενη συνάντηση για τα ευρωπαϊκά σχολεία του Εrasmus+ θα γίνει στην πόλη Corlu της ευρωπαϊκής Τουρκίας, μέσα στο 2022.                Πηγή – πληροφορίες: https://eleftheriaonline.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ