ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

           Τα νέα πρωτόκολλα με βάση τα οποία θα επιστρέψουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων στα σχολεία ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης.

          Η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη στη χώρα μας, ανέφερε ο υπουργός Υγείας κατά τη σημερινή ενημέρωση για τις αποφάσεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ενεργοποιούνται.

          Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι «έχουμε έρθει σε συμφωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών και άμεσα θα μας διατεθεί από τις ιδιωτικές κλινικές από το 10% έως το 15% των απλών κλινών τους προκειμένου να διαχειρίζονται Covid περαστικά».

          Επίσης, ανακοίνωσε πως τα σχολεία θα ανοίξουν με έναν τρόπο που θα είναι ασφαλής για όλα τα παιδιά και τους εργαζομένους στα σχολεία.

          Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

          Τι θα ισχύει από τη Δευτέρα:

          Ένα επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα (10-15 Γενάρη) λειτουργίας των σχολείων, δηλαδή τρία δωρεάν τεστ αντί για δύο.

          Τα δύο δωρεάν εβδομαδιαία self tests θα τα κάνουν τόσο οι εμβολιασμένοι μαθητές όσο και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

          Σε περίπτωση εκδήλωσης θετικού περιστατικού στην τάξη, εγκαταλείπεται η λογική του «σταυρού» και πραγματοποιούνται έλεγχοι σε όλους τους μαθητές. Θα γίνονται δύο rapid και ένα self test επιπλέον, πέραν των δύο self tests. Δηλαδή συνολικά πέντε. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν συνολικά τρία τεστ.      Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν τα ίδια τεστ με τους μη εμβολιασμένους μαθητές. Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν συνολικά τρία τεστ. Όλα αυτά σε περίπτωση εκδήλωσης θετικού περιστατικού στην τάξη.

          Ακολούθως, τον λόγο πήρε η καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία αναφέρθηκε στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, αλλά και στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

          Πλεύρης: Αλλαγή του πιστοποιητικού νόσησης

          Τα αυξημένα κρούσματα Covid-19 υποχρεώνουν σε αλλαγή του πιστοποιητικού νόσησης, σημείωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατά τη σημερινή ενημέρωση, προσθέτοντας ότι, με ΚΥΑ που θα εκδοθεί, αρκεί το θετικό rapid test για λήψη άδειας από την εργασία.

          Ο υπουργός μίλησε για την ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά και για τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, που θα διαθέσει το 10%-15% απλών κλινών του για Covid περιστατικά.

 

Βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση, είπε ο υπουργός, και προβαίνουμε σε παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.

          Τέλος, αναφέρθηκε στην επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου για άνοιγμα των σχολείων, τονίζοντας ότι βούληση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά.

 


Πηγή – πληροφορίες: https://www.zougla.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ