Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 3 ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΊΜΙΑ ΠΡΙΝ 26 ΧΡΟΝΙΑ


          Συμπληρώθηκαν 26 χρόνια από το βράδυ της 30/31 Ιανουαρίου 1996, όταν κορυφώθηκε η  «κρίση των Ιμίων» και από την πτώση Ελικοπτέρου έχασαν τη ζωή του τα 3 μέλη του πληρώματος .

          Η Κάλυμνος, σήμερα Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022,όπως κάθε χρόνο, με αρχιερατικό μνημόσυνο στον Ι.Ν Αγ. Νικολάου της Πόθιας και τρισάγιο στο μνημείο, τίμησε την μνήμη των 3 ηρώων αξιωματικών του ΠΝ, Χριστόδουλου Καραθανάση , Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού που έχασαν τη ζωή του πριν 26 χρόνια, κατά την εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος προς την Πατρίδα την νύκτα της 30/31 Ιανουαρίου 1996 στην κρίση των Ιμίων.

          Στο Αρχιερατικό μνημόσυνο  που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ.κ Παΐσιος συμπαραστατούμενος από τον κλήρο του νησιού

          Παρόντες στο Αρχιερατικό μνημόσυνο  και στο τρισάγιο που ακολούθησε στο μνημείο  των 3 Αξιωματικών ΠΝ, από τις τοπικές πολιτικές ο Χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου  Χρήστος Ευστρατίου, ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης, οι επικεφαλής μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας Ιωάννης Μαστροκούκος και Ιωάννης Γαλουζής, ο Πρόεδρος του ΔΣ Νικόλαος Γαβαλάς η Αντιδήμαρχος Ρένα Μαγκάκη, ο Περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Σταυλάς ,η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου Κατερίνα Εμμανουήλ

          Να σημειώσουμε ότι τελικά δεν παρέστη ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, όπως είχε ανακοινωθεί, αφού για υπηρεσιακούς λόγους η έλευση του στην Κάλυμνο ακυρώθηκε.

          Από Στρατιωτικής πλευράς ο Ταξίαρχος Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Θεοδόσης Τριαντάφυλλος , ο Διοικητής του 5/42 ΣΕ Συνταγματάρχης Δημήτριος Λυμπερέας, ο Διοικητής του ΤΕΘ Καλύμνου, ο επιτελής Ανχης Δημόπουλος Κωνσταντίνος και αντιπροσωπεία Αξιωματικών και Υπαξιωματικών .

          Από το Ναυτικό ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Κω Πλοίαρχος ΠΝ Γεώργιος Σταματογιαννης

          Από πλευράς ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ,ο Διοικητή της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Παντελής Χαμέτης ο Λιμενάρχης Καλύμνου Αντιπλοίαρχος  ΛΣ Θεόφιλος Τσαγκάρης ο Διοικητής της ΑΕΝ Καλύμνου  Πλωτάρχης ΛΣ Διονύσιος Κλάδης και ο Υπολιμενάρχης Υποπλοίαρχος ΛΣ Γεώργιος Γαλουζής.

          Από το ΑΤ Καλύμνου ο Διοικητής Αστυνόμος β’ Ευάγγελος Καραθάνος

          Από τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό ο Διοικητής Υποπυραγός ΠΣ Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος,

          Στην τελετή συμμετείχαν Καθηγητές ,δάσκαλοι, και μαθητές με σημαίες των σχολείων ,

          Μετά το πέρας του Αρχιερατικού  μνημόσυνου, η Αντιδήμαρχος Ρένα Μαγκάκη αναφέρθηκε στο ιστορικό της κρίσης των Ιμίων

          Το εκκλησίασμα στη συνέχεια έψαλε τον Εθνικό ύμνο.

          ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

          Ακολούθησε η μετάβαση στο μνημείο των πεσόντων αξιωματικών μπροστά από το Λιμεναρχείο, όπου εψάλη τρισάγιο και στη συνέχεια έγινε η κατάθεση στεφάνων.

 Πηγή – πληροφορίες: https://kalymnos-news.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ