ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΨΕΡΙΜΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΗΛΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ


          Τούρκος στρατιωτικός και η σύζυγός του έφτασαν στην Ψέριμο, από όπου ζητούν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μέσω δραματικού βίντεο, με το θέμα να έχει αναλάβει η ελληνική αστυνομία.

          Σύμφωνα με βίντεο, μια οικογένεια που διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν βρίσκεται στο νησί της Ψερίμου, κοντά στα Ίμια. Η ελληνική αστυνομία μεταβαίνει για να τους συλλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες.

          Ο σύζυγος είναι στρατιωτικός του τουρκικού στρατού, ενώ η σύζυγος είναι δικηγόρος και έχουν ένα μωρό.

          Δραματική έκκληση της συζύγου του Τούρκου στρατιωτικού να μην γυρίσουν πίσω στην Τουρκία στις ελληνικές αρχές.

          Μπαράζ συλλήψεων στην Τουρκία.

          Τουλάχιστον 57 άτομα συνελήφθησαν το Σάββατο για ύποπτες διασυνδέσεις με την οργάνωση Φετουλάχ (FETO), την ομάδα πίσω από το ηττημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία, ανέφεραν πηγές.

          Οι ύποπτοι συνελήφθησαν σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις που διεξήχθησαν σε 25 επαρχίες αφού οι εισαγγελείς στην Κωνσταντινούπολη εξέδωσαν εντάλματα για οκτώ εν ενεργεία, δύο απόστρατους στρατιωτικούς, 10 αποταγμένους στρατιώτες και 53 πρώην μαθητές στρατιωτικής σχολής.

          Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός εγγράφων και ψηφιακού υλικού, ανέφεραν τουρκικές πηγές, προσθέτοντας ότι διεξάγονται επιδρομές για τη σύλληψη 16 υπόπτων φυγάδων.

          Από την απόπειρα πραξικοπήματος, έχουν συλληφθεί δεκάδες χιλιάδες ύποπτοι για το FETO, συμπεριλαμβανομένων πολλών στελεχών από τις ένοπλες δυνάμεις, την αστυνομία, το δικαστικό σύστημα και τον εκπαιδευτικό τομέα.

 


Πηγή – πληροφορίες:  https://www.pentapostagma.gr

 


 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ