Η ΕΑΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΧΗΣ (ΥΓ) ε.α. ΙΩΑΝΝΗΣ ΊΣΣΑΡΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΤΟ Ά ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ


          Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του Κοιμητηρίου της πόλεως της Καλαμάτας, μετέβη σήμερα Α’ Ψυχοσάββατο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος. Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου, πλαισιωμένου από τον προϊστάμενο του Κοιμητηρίου Πρωτοπρεσβύτερο Χρυσόστομο Γιαννακά και τον Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο.

          Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το Μνημόσυνο πάντων των αναπαυθέντων και αναπαυομένων στο Κοιμητήριο.

          Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον κ. Δήμαρχο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, αλλά και των Αξιωματικών του στρατοπέδου  «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ» της Καλαμάτας μετέβη στα μνήματα των πεσόντων κατά την ώρα του καθήκοντος στρατιωτικών και τέλεσε κι εκεί το καθιερωμένο Μνημόσυνο.

          Στην επιμνημόσυνη τελετή παρευρέθηκε και η ΕΑΑΣ Μεσσηνίας με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. και την παρουσία του Προέδρου της Σχη (ΥΓ) ε.α. Ιωάννη Ίσσαρη, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι ιερό καθήκον για την στρατιωτική οικογένεια να τιμά και να μνημονεύει τους πεσόντες στους αγώνες της πατρίδας, αλλά πολύ περισσότερο πρέπει να διδασκόμαστε και να παραδειγματιζόμαστε εμείς και οι νεότερες γενιές από τους ηρωικούς αγώνες τους, τα ιδανικά τους και τα κατορθώματα τους .
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ