ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ Ο ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΣ (Ι) ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΠΟΥΡΟΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


          Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη σήμερα, Τρίτη 1 Φεβρουάριου 2022, στην τελετή παραδόσεως – παραλαβής καθηκόντων του απερχομένου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας από τον Πτέραρχο (Ι) Γεώργιο Μπλιούμη στον Αντιπτέραρχο (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων, στο Τατόι.

          Στην τελετή παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ. Παρόντες ήταν επίσης οι Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας, βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοικήσεως.

          Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

          «Κυρίες και κύριοι,

          Θα ήθελα να κάνω δύο παρατηρήσεις και να πω ότι η ημέρα είναι κάπως περίεργη διότι ταυτόχρονα και λυπάμαι, και χαίρομαι. Λυπάμαι που αποχωρεί ο Πτέραρχος Γιώργος Μπλιούμης από το αξίωμα του Αρχηγού του ΓΕΑ και παράλληλα χαίρομαι που αναλαμβάνει ο Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς το αξίωμα του Αρχηγού ΓΕΑ.

          Εκείνο όμως που αισθάνομαι σε σταθερή βάση είναι ότι εκτιμώ το έργο και των δύο, τη συνεργασία και με τους δύο, και φυσικά τα απτά δείγματα και αποτελέσματα αυτής της δουλειάς και αυτή συνεργασίας.

          Ιδίως με τον αποχωρούντα Αρχηγό, όπου η συνεργασία ήταν πιο καθημερινή και πιο στενή εκ των πραγμάτων, μπορώ να πω ότι -το ακούσατε άλλωστε κατά το λόγο του- το έργο που έχει παραχθεί είναι σημαντικό, αναβαθμίζει τις δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας και σε μέσα, αλλά και σε προσωπικό, γιατί αυτός ήταν ο διπλός άξονας στον οποίο κινηθήκαμε, να καλύψουμε με ρυθμούς πολύ εντατικούς, τις ανάγκες, τόσο σε μέσα όσο και σε προσωπικό. Νομίζω ότι αυτό έχει επιτευχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό, αλλά όχι αρκετά ικανοποιητικό ώστε να μας αφήσει να εφησυχάζουμε και να αισθανόμαστε ότι κάπου φτάσαμε και δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα άλλο. Υπάρχουν και άλλα που πρέπει να γίνουν και θα γίνουν.

          Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, τον Αρχηγό για την πολύτιμη βοήθεια του, καθοριστική σε κάποιες φάσεις όπου προωθούσαμε με πολύ δύσκολα και ασφυκτικά, θα έλεγα, χρονοδιαγράμματα, προγράμματα, υποπρογράμματα στα εξοπλιστικά -στην Επιτροπή Εξοπλιστικών- της Πολεμικής Αεροπορίας. Αποχωρεί όχι μόνο πλήρης ημερών γιατί εξάντλησε τα όρια της θητείας του αλλά και πλήρης έργου, γιατί συνετέλεσε πολύ σημαντικό έργο το οποίο πραγματικά όπως είπε, βάζει τις βάσεις για την επόμενη μέρα της Πολεμικής Αεροπορίας. Κι αυτό που ίσως δεν εκτιμούν πάρα πολλοί αλλά σίγουρα οι παρευρισκόμενοι εδώ, σε αυτή την αίθουσα -η οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας, είμαι σίγουρος ότι εκτιμά- είναι ότι η επένδυση στο μέλλον της Πολεμικής Αεροπορίας, στο έμψυχο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας με το Διεθνές Αεροπορικό Κέντρο που υλοποιούμε στην Καλαμάτα, ίσως είναι η πιο υποτιμημένη αλλά η πιο πολύτιμη συμβολή, αυτά τα χρόνια στη βάση αυτού του έργου. Στην πορεία θα έχουμε κι άλλα, για όλα αυτά που γίνονται. Επί του παρόντος και πάλι ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ».

          Να ευχηθώ καλή δύναμη, καλή θητεία στον νέο Αρχηγό. Έχει όλες τις προϋποθέσεις για να είναι ένας θαυμάσιος νέος Αρχηγός κι είμαι σίγουρος ότι και εδώ η συνεργασία μας θα είναι άψογη, Και επίσης να κλείσω λέγοντας ότι αυτή η δουλειά που γίνεται δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου, αλλά μιας ομάδας ανθρώπων της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

          Τα στελέχη της Πολιτικής Ηγεσίας, ο Υφυπουργός, ο Γενικός Γραμματέας, ο πρώην Υφυπουργός, ο οποίος κι αυτός ήταν απόλυτα στοιχημένος στο έργο και στην αποστολή, αλλά και φυσικά τα στελέχη της Στρατιωτικής Ηγεσίας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, με την καθοριστική συμβολή του στο συνολικό σχεδιασμό, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων με την εξαιρετική μεταξύ τους συνεργασία, συνθέτουν μία ομάδα η οποία πραγματικά δούλεψε και συνεχίζει να δουλεύει. Κι επαναλαμβάνω διακατέχεται από το αίσθημα του ανικανοποίητου. Ότι ότι κι αν έγινε δεν είναι αρκετό και ότι μένουν πολλά άλλα να γίνουν γιατί στο τέλος της ημέρας, στο θέμα δεν είναι να περνάς το χρόνο σου, αλλά πώς μπορείς να εκμεταλλευτείς τον περιορισμένο χρόνο που σου έχει δοθεί στη στάση της ζωής σου.

          Και πάλι ευχαριστώ, καλή συνέχεια Αρχηγέ. Καλή θητεία Αρχηγέ».Πηγή – πληροφορίες: https://www.kranosgr.com

 

 

 

 

 

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ