ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

      

          Γέμισε κόσμο το κέντρο της Καλαμάτας στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου 1821, στην οποία την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης. Όλοι οι πολιτικοί εκπρόσωποι ζήτησαν ενότητα, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ,  Αλέξης Χαρίτσης, υπογράμμισε ωστόσο ότι “στους λαούς τίποτα δεν χαρίζεται, όλα διεκδικούνται”, ενώ ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, ήταν ο σχετικά πιο αιχμηρός για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία…

          Στην παρέλαση ξεχώρισαν οι μαθητές των σχολείων, κυρίως όμως οι τοπικοί σύλλογοι, ιδιαίτερα όσοι ασχολούνται με την παράδοση, τα μέλη των οποίων παρέλασαν με εντυπωσιακές φορεσιές, κειμήλια και άρματα.

          Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σημείωσε μετά την παρέλαση: “Χρόνια πολλά στους Έλληνες, στις Ελληνίδες, στην πατρίδα μας την Ελλάδα. Σήμερα είναι ημέρα διπλής γιορτής, ημέρα εθνικής υπερηφάνειας και οι δύσκολοι καιροί που περνάμε υπογραμμίζουν πόσο επίκαιρα είναι τα μηνύματα της 25ης Μαρτίου. Το μήνυμα της εθνικής ενότητας και το μήνυμα της αποφασιστικότητας των Ελλήνων να ξεπερνάνε τις δυσκολίες”.

          Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας σημείωσε ότι “οι αγωνιστές του 1821 με ενότητα και πίστη στα ιδανικά της πατρίδας και του έθνους κατάφεραν να απομακρύνουν τον κατακτητή και να δώσουν και πάλι στους πολίτες την πατρίδα αυτή ελεύθερη. Αυτό το μήνυμα στέλνει και η πατρίδα μας σήμερα με την ευκαιρία της εορτής της 25ης Μαρτίου στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. Πρέπει να κρατήσουν την ενότητά τους, πρέπει να μείνουν εδραίοι στην πίστη και στα ιδανικά της πατρίδος και του γένους τους και με βεβαιότητα θα απωθήσουν τον κατακτητή, ο οποίος για να ικανοποιήσει δικές του επιδιώξεις έχει δημιουργήσει εκατόμβες νεκρών και η ιστορία θα τον γράψει με τα μελανότερα γράμματα”.

          Δηλώσεις με μηνύματα για την ημέρα έκαναν ακόμη οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, που εκπροσώπησε τη Βουλή, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος.

          Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Αλέξης Χαρίτσης, είπε από την πλευρά του: “Στους λαούς τίποτα δεν χαρίζεται, όλα διεκδικούνται και κερδίζονται. Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής ημέρας, της επετείου της 25ης Μαρτίου και στις δύσκολες ημέρες που περνάμε και σήμερα με ενότητα, με αγώνα για μια ακόμη φορά θα τα καταφέρουμε. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες”.

 

Πηγή – πληροφορίες: https://kalamatajournal.gr

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ