ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ - ΡΟΜΑ ΗΡΘΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ


          Σκηνικό έντασης σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, στο ύψος του νότιου σιντριβανιού στα "Ψαράκια".

          Παρέα νεαρών ρομά διαπληκτίστηκε με μαθητές από την Αθήνα, που πραγματοποιούν τη σχολική τους εκδρομή στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ξυλοδαρμός.

          Στο σημείο έφτασαν άμεσα αστυνομικοί, προχωρώντας στη σύλληψη ενός ρομά.

          Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, παρόμοιο περιστατικό έγινε και το Σάββατο.

          Συμπλοκή μαθητών με Ρομά στην κεντρική πλατεία

          Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, όταν για άγνωστο λόγο σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ Ρομά και μαθητών που βρίσκονταν στην Καλαμάτα στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

          Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συμπλοκή μεταξύ των νεαρών προέκυψε έπειτα από φραστική επίθεση των Ρομά σε μία από τις μαθήτριες, με αποτέλεσμα στο σημείο να σπεύσουν δυνάμεις της Αστυνομίας και να ακολουθήσουν συλλήψεις Ρομά.

          Μάλιστα, στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας μεταφέρθηκαν και μαθητές, προκειμένου να καταθέσουν. Λίγο πριν από τις 11 το βράδυ οι συγκεκριμένοι μαθητές επέστρεψαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο που τους περίμενε με τους υπόλοιπους μαθητές της εκδρομής.
Πηγή – πληροφορίες: https://eleftheriaonline.gr / https://www.tharrosnews.gr


 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ