ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΑΞΙΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΔΙΑΠΡΕΠΗ ΚΩΣΤΑ ΓΟΥΛΙΑΜΟ


          Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, ο Δήμος Καλαμάτας, τίμησε το άξιο τέκνο της πόλης, Κώστα Γουλιάμο.

          Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Πολίτης, ο οποίος τον καλωσόρισε λέγοντας ότι ο Κώστας Γουλιάμος αποτελεί «τιμή για την πόλη μας».

          Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είπε ότι, «είμαστε εδώ για να τιμήσουμε ένα άξιο τέκνο της Καλαμάτας, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε και υπηρετεί επάξια και με τον καλύτερο τρόπο τα ελληνικά γράμματα, το ελληνικό πνεύμα και την Μεσσηνιακή παράδοση» και συνέχισε: «Ο Κώστας Γουλιάμος, απέδειξε μέσα από την πορεία του και τη διαδρομή του ότι, ο Έλληνας είναι πολίτης της Γης που μεταφέρει στις αποσκευές του τους ανθούς της γνώσης που έχει αναπτύξει μέσα από την Ελληνική Γλώσσα και τον ελληνικό τρόπο σκέψης.

          Ερευνητής, καθηγητής,  δίδαξε σε γενιές νέων ανθρώπων, στους τομείς της πολιτικής επικοινωνίας και του πολιτισμού με επιτυχία. Έχει ένα τεράστιος βιογραφικό, το ακούσαμε κι έτσι τον ανακάλυψαν εκτός από την Ευρώπη, στον Καναδά, στην Αμερική και στην Κίνα όπου έχει ανακηρυχθεί επίτιμος Καθηγητής σε τρία σημαντικά πανεπιστήμια. Ένα εξ αυτών στην, αδελφοποιημένη με την πόλη μας, την Σιάν.

          Είμαι βέβαιος ότι ο Κώστας Γουλιάμος θα στηρίξει την προσπάθεια του Δήμου Καλαμάτας στο 2o Forum Διπλωματίας που θα πραγματοποιήσουμε. Έχουμε ήδη κάνει μια συζήτηση με αντικείμενο την διπλωματία των πόλεων, όπως επίσης θα ενισχύσει και τις σχέσεις της Καλαμάτας με την Σιάν μέσω της σχέσης που έχει ο ίδιος αναπτύξει εκεί.

          Κώστα Γουλιάμε σ’ ευχαριστούμε που είσαι εδώ, σ’ ευχαριστούμε που επισκέπτεσαι τη γενέτειρά σου και που τιμάς τον Ελληνισμό. Να είσαι γερός και δυνατός». 

          Συγκινημένος ο κ. Γουλιάμος έλαβε τον λόγο:

          «Με συγκινείτε βαθύτατα με αυτές τις προσφωνήσεις και αυτό το καλωσόρισμα. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα. Μπορεί να έχω τύχει διαφόρων διεθνών αναγνωρίσεων αλλά, τίποτα δεν είναι ισότιμο με αυτό της πατρίδας. Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά και πιστεύω ότι αυτό είναι μια αφετηρία για να δημιουργήσουμε συνθήκες συνέργειας και συνεργασίας, όσμωσης θα έλεγα, για να δημιουργήσουμε την Καλαμάτα του σήμερα και του αύριο. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε στην ανθρώπινη ιστορία, αρχίζουν οι πόλεις να αποκτούν μια δικιά τους δυναμική, ο ανταγωνισμός είναι πλέον σε διεθνές επίπεδο και όχι σε τοπικό ή περιφερειακό, και εκεί χρειάζεται η συμβολή όλων έτσι ώστε να κάνουμε τη μεγάλη διαφορά. Τάσσομαι ανεπιφύλακτα στην πόλη, είμαι άνθρωπος της πόλης. Λείπω από το 1969 από την Καλαμάτα, λείπω από την πατρίδα σαράντα τόσα χρόνια, τα μισά σχεδόν στον Καναδά, τα μισά στην Κύπρο, αλλά όπου πάω, όπου κι αν γυρίζω, επιστρέφω εδώ. Θέλω  de profundis (εκ βαθέων) να εκφράσω τις ευχαριστίες μου. Μαζί μπορούμε να δουλέψουμε Δήμαρχε. Σ’ ευχαριστώ. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης και τον Αντιδήμαρχος, τον Γιάννη Ζαφειρόπουλο, ο οποίος είχε και την βασική ιδέα της τιμητικής αυτής εκδήλωσης στο πρόσωπό μου. Εύχομαι να είσθε γεροί και δυνατοί, “πάντα ν’ ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε”».

          Για την προσωπικότητα του κ. Γουλιάμου μίλησαν, επίσης, με θερμά λόγια οι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων του Δ.Σ., Βασίλης Τζαμουράνης και Δημήτρης Οικονομάκος.

          Ο Δήμαρχος προσέφερε στον Κ. Γουλιάμο τιμητική πλακέτα του Δήμου που αναγράφει: «ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΓΟΥΛΙΑΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 20ή ΜΑΪΟΥ 2022». Ακόμη, την  επετειακή έκδοση του Δήμου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21 και το ανάγλυφο του Δήμου Καλαμάτας και της Φάρις που φέρει την κεφαλή του ιδρυτή των αρχαίων Φαρών, Φάριος, γιού του Ερμή και της Φιλοδάμειας. «Αυτά είναι μόνο η αρχή» είπε ο Δήμαρχος, εννοώντας ότι θα ακολουθήσει στενή συνεργασία με τον τιμώμενο, με το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την προετοιμασία του 2ου Διεθνούς Φόρουμ Διπλωματίας Καλαμάτας.

          ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΩΣΤΑ ΓΟΥΛΙΑΜΟΥ

          Στην αρχή την εκδήλωσης ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ζαφειρόπουλος ανέγνωσε το βιογραφικό του Κώστα Γουλιάμου:

          Γεννήθηκε το 1955 στην Καλαμάτα. Φοίτησε στο 11ο  Δημοτικό Σχολείο, στο Νησάκι, και αργότερα στο 2ο Γυμνάσιο, στους Ταξιάρχες.

          Οι διεθνείς διακρίσεις του είναι εντυπωσιακές, κάνοντας όλους εμάς, ως συμπατριώτες του, περήφανους.

          Το 2018 η Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της Ευρώπης τον εξέλεξε Τακτικό Μέλος.

          Πέρυσι η Σύγκλητος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας τον εξέλεξε ομόφωνα εκπρόσωπο της Κύπρου.

          Τον περασμένο μήνα εξελέγη Επίτιμο Μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνολογίας.

          Το 2021 εξελέγη επίσης Επίτιμο Μέλος της Royal Society of Arts του Λονδίνου - έναν οργανισμό που ξεκίνησε το 1754 και είχε ως μέλη όλους αυτούς τους αιώνες σημαντικές προσωπικότητες - από τον Κάρολο Ντίκενς μέχρι τον Κάρολο Μάρξ και τον Άνταμ Σμιθ και από τον Στήβεν Χόκινγκ μέχρι τον Μαντέλα και τον εφευρέτη του Ίντερνετ, τον Τίμοθι Μπέρνερς - Λη.

          Το 2020 εξελέγη, για μια τετραετία, Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Οικονομικών και Διοίκησης με έδρα το Χονγκ Κόνγκ.

          Είναι ο μόνος Έλληνας ακαδημαϊκός που έχει αναγορευτεί Επίτιμος Καθηγητής σε πανεπιστήμια της Κίνας.

          Για μια διετία υπήρξε Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων Κύπρου.

          Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες & Επικοινωνία. Δίδαξε κι` ερεύνησε για μια 40ετία σε πανεπιστήμια (Καναδά, Ελλάδα, Κύπρο).

          Από το 2000 ζει μόνιμα κι` εργάζεται ως καθηγητής πανεπιστημίου στην Λευκωσία, όπου διετέλεσε για δύο θητείες εκλεγμένος Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Επί σειρά ετών εκπροσώπησε την Κύπρο στο Συμβούλιο της Ευρώπης (Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης & Έρευνας). Διετέλεσε μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Ανθρωπιστικών Σπουδών του «European Science Foundation» με έδρα το Στρασβούργο, καθώς και  μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της «Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας». Της έρευνας που κατέκτησε για την επιστημονική της μεθοδολογία το ύψιστο βραβείο επιστημών «Ντεκάρτ» στην Ευρώπη.

          Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό βιβλίων, κεφαλαίων, δοκιμίων και άρθρων σε Β. Αμερική, Κίνα και Ευρώπη.

          Μέρος του δοκιμιακού του έργου – που εκδόθηκε στ` αγγλικά από κορυφαίους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού– έχει μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες, ενώ συμπεριλήφθηκε σε ιστορικές βιβλιοθήκες του κόσμου.

          Συμμετείχε στην ομάδα ακαδημαϊκών που συνέγραψαν δύο «World  Reports» επί θεμάτων επικοινωνίας, πολιτισμού και μέσων ενημέρωσης.

          Ο Κώστας Γουλιάμος είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα των νεωτερικών μας γραμμάτων, της λεγόμενης γενιάς του ‘70.

          Είναι ένας βαθυστόχαστος διανοητής που με βάση το θεωρητικό-ερευνητικό του έργο, το επιστημονικό περιοδικό “University of Toronto Quarterly” - που εκδίδεται από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο - τον κατέταξε στους «επίγονους της Σχολής της Φρανκφούρτης».

          Συνδέθηκε με φιλία και συνεργάστηκε με σημαντικά πρόσωπα του πολιτισμού και της διανόησης -εντός και εκτός Ελλάδας- που σημάδεψαν την εποχή μας.

          Αναφέρω ενδεικτικά τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Κορνήλιο Καστοριάδη, τον Νόαμ Τσόμσκι, τον Ρόμπερτ Μπέημπ, τον ΑνρύΖιρού, τον Ούλριχ Μπέκ και πολλούς άλλους.

          Έχει κυκλοφορήσει έξι ποιητικές συλλογές.

          Μία εξ αυτών, τα «Νευρασθενικά Τοπία», επέλεξε για έκδοση και οπτικοακουστική παρουσίαση ο Μάνος Χατζιδάκις στο Μουσικό Αύγουστο το 1981. Ταυτόχρονα ο Μάνος Χατζιδάκις έλαβε τη συγκατάθεση του διάσημου Νίκολα Πιοβάνι για να γίνει χρήση της κινηματογραφικής του μουσικής στην παρουσίαση.

          Έχει μεταφράσει στα ελληνικά ποίηση εμβληματικών ποιητών, όπως του Φώκνερ, του Παζ, καθώς και κινέζων ποιητών. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες, ενώ έχουν συμπεριληφθεί σε ελληνικές και ξένες ανθολογίες. Δοκίμια και κριτικά του κείμενα για ποιητές και ποίηση δημοσίευσαν εφημερίδες (Καθημερινή, Αυγή, Το Βήμα, Ο Φιλελεύθερος) και λογοτεχνικά περιοδικά (Χάρτης, Τομές, Διαβάζω, Γράμματα και Τέχνες, Σχεδία, Πλανόδιον, Πόρφυρας, κάλτσερμπουκ, μπουκσίτιν κ.λπ).

          Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, ως Διευθυντής του Δευτέρου Προγράμματος της ΕΡΤ, του ανέθεσε μια σειρά πολιτιστικών εκπομπών υπό τον τίτλο «Μεγεθύνσεις».

          Είναι γνωστή η μεγάλη του φιλία με τον Μίκη Θεοδωράκη, όπου μαζί συνέγραψαν βιβλίο “Στη Διαλεκτική της Αρμονίας”. Να σημειώσω πως ήταν και η τελευταία έκδοση του μεγάλου μας συνθέτη τρία χρόνια πριν από το θάνατό του.

          Το 2018 εκπροσώπησε την Κύπρο ως συγγραφέας στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης Λιουβάρντεν της Ολλανδίας, καθώς και στον ευρωπαϊκό λογοτεχνικό θεσμό στο Άμστερνταμ.

          Το 2021 έλαβε το πανελλήνιο βραβείο ποίησης «Ζαν Μορεάς» για την ποιητική του συλλογή «Υγρό Γυαλί».
 

Αρχείο

Φόρμα επικοινωνίας

Αποστολή

Labels

12Ο ΠΕΑ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1821 1940 2022 5G 77 ΜΕ 9ο ΣΠ ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΓΙΟΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΑΕΙ ΑΕΚ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΡ. ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ ΑΘΗΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΙ ΑΙΓΑΙΟ ΑΙΓΙΟ ΑΙΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΟΓΑ ΙΠΠΟΙ ΑΛΩΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΛΩΝΙΣΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΝΔΑΝΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑ αρ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΑΡΗΣ ΓΑΛΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑ ΑΡΝΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΑΡΦΑΡΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΧΙΜ. ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΑΠ. ΒΑΔΡΑΧΑΝΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΒΑΛΥΡΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΣΚΟΛΑΡΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΖΙΩΖΙΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΒΙΑΣΜΟΣ ΒΙΒΛΙΟ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΥΛΚΑΝΟΣ ΒΡΟΜΩΒΡΥΣΗ ΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΟΥΜΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΝΥΧΤΑ ΓΑΛΛΙΑ ΓΑΜΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΕΝΝΗΤΟΥΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΑΒΑΣ ΓΛΥΚΑ ΓΟΕΒ ΓΡΙΠΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΕΔΔΗΕ ΔΕΗ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΔΕΣΥΛΛΑ ΔΕΥΑΚ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΆΡΘΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΡΑ ΔΡΑΜΑΛΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΑΑΣ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΕΡΕΥΝΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ - ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΚΑΒ ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΒΙΟΙ ΑΓΙΩΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΕΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΕΛΙΣΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΜΑΚ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΜΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΟΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΝΩΜΗΣ – ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΥΑΝ ΕΡΤ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΥΧΕΣ ΕΦΟΡΙΑ ζ ΖΕΛΕΝΣΚΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΑ ΉΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΈΘΙΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΠΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΙΣΜΑ ΘΕΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΛΙΨΗ ΘΟΥΡΙΑ ΙΑΠΩΝΙΑ ΙΑΤΡΟΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΗΜΙΟΒΑΣ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΙΩΗΛ ιερο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΤΕΩΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΙΘΩΜΗ ΙΜΒΡΟΣ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΙΡΑΝ ΙΣΘΜΟΣ ΙΣΛΑΜ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΚΑΝΑΔΑΣ ΚΑΡΑΓΑΤΣΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΡΒΕΛΙ ΚΑΡΕΛΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΔΑΠ ΑμεΑ ΚΕΝΕΝΤΙ ΚΗΔΕΙΑ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΙΕΒΟ ΚΙΝΑ ΚΙΝΑΛ ΚΚΕ ΚΛΟΠΕΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΚΟΡΕΑ ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΥΤΣΑΒΙΤΙΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ ΚΡΑΣΙ ΚΡΗΤΗ ΚΤΕΛ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΛΑΔΑ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΛΑΜΠΡΟΣ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΛΕΝΙΝ ΛΗΜΝΟΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΛΙΜΝΗ ΛΟΑΤΚΙ ΛΥΚΕΙΟ ΜΑΓΑΖΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΝΗ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΔΑΜ ΓΚΡΟΓΚΟΥ ΜΑΣΚΑ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ ΜΕΡΑ25 ΜΕΡΚΕΛ ΜΕΣΣΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΞΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΚΟΥΡΑ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΟΣΧΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΥΚΟΝΟΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΕΑ ΕΙΣΟΔΟ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΝΕΑ ΡΩΜΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΕΔΟΥΣΑ ΝΕΚΡΟΙ ΝΕΡΟ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΛΑΡΗΣ ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΥΧΤΑ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΜΑ ΟΔΥΝΗ ΟΘΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΟΙΧΑΛΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΠΚΕ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΟΣΕ ΟΣΦΠ ΟΤΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΚΟΕ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΥΛΚΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΥΡΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗΣ ΠΑΟ ΠΑΟΚ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΟΥΚΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΑΣΧΑ ΠΑΤΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΑΤΡΙΔΟΓΝΩΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΕΝΘΟΣ ΠΕΡΣΙΑ ΠΕΤΑΛΙΔΙ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΥΚΟ ΠΗΔΗΜΑ ΠΙΠΙΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΠΛΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ πολι ΠΟΛΙΑΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ ΠΟΝΟΣ ΠΟΡΝΗ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΤΟ ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΙΓΚΙΠΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΠΤΥΧΙΟ ΠΤΩΧΟΣ ΠΥΛΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΡΩΣΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΑΜΟΣ ΣΔΟΕ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΡΒΙΑ ΣΚΑΛΑ ΟΙΧΑΛΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΣΤΑΣΙΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΛΑΤΥ ΤΑΜΠΑΡΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΕΙ ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΤΖΑΚΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ ΤΖΟΥΜΗΣ ΤΗΝΟΣ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΛΑΤΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΡΑΝΟΥΛΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΣΑΚΩΝΑ ΤΣΙΟΔΡΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΓΕΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΑΓΗΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΦΛΑΡΙΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΦΟΝΙΚΟ ΦΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ φω ΦΩΤΑ LED ΦΩΤΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ χαρ ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΧΑΣΙΣΙ ΧΟΡΤΑΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Χρυσόστομος Καράμπελας ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΣ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ ΩΝΑΣΗΣ BEETLE c COVID-19 e FACEBOOK FAKE NEWS GAY i INSTAGRA INSTAGRAM INTERNET LOCKDOWN MAGAZINE p PLATI PLATY PLATY MAGAZINE PLATY NEWS SEX SIEMENS SOCIAL MEDIA t TWITTER VIDEO