Ο ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΓΕΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΑΛΟΥΣΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΞΕΝΩΝΕΣ ΤΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


          Τα εγκαίνια των 18 ξενώνων στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καλαμάτας (Αριστομένους και Σοφοκλέους, δίπλα στο Πάρκο Σιδηροδρόμων), πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι.

          Την κορδέλα έκοψαν ο Αρχηγός ΓΕΣ - αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, με καταγωγή από τα Φιλιατρά και ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος- πρόεδρος του ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου”, που ήταν ο βασικός δωρητής της διαμόρφωσης και ανακαίνισης των ξενώνων.

          Τον αγιασμό τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Μεσσηνίας - αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς.

          Ο Διοικητής Διοίκησης Κέντρων (ΔΙΚΕ - πρώην 4η Μεραρχία Πεζικού) - υποστράτηγος Δημήτρης Σκουφίδης ενημέρωσε ότι η κατασκευή ξενώνων στην Καλαμάτα και σε άλλες πόλεις της Πελοποννήσου γίνεται για την ωφέλεια των στελεχών του Στρατού και των οικογενειών τους, ενεργών και αποστράτων. Παρατήρησε ότι οι ξενώνες είναι ιδανική βάση για την εξερεύνηση της πόλης και της Μεσσηνίας κι επεσήμανε πως καταλυτική ήταν η προσφορά του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, βασικού δωρητή του έργου, πλέκοντας το εγκώμιό του και τονίζοντας την προσπάθειά του να καθιερώσει την Καλαμάτα και την περιοχή ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό.

          Ο Διοικητής του 747 Τάγματος Μηχανικού - αντισυνταγματάρχης Νικόλαος Παπαμαργαρίτης που είχε την επίβλεψη του έργου, αναφέρθηκε στο ιστορικό διαμόρφωσης των ξενώνων κι ενημέρωσε αναλυτικά για όλες τις εργασίες και ότι ένας 3κλινος ξενώνας από τους 18 αφορά τη φιλοξενία ΑμεΑ.

          Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος είπε ότι κατανόησαν την πρόταση συνδρομής από την πρώτη στιγμή, επεσήμανε πως η Καλαμάτα είναι τουριστικός προορισμός και έχει λαμπρό μέλλον στον σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Διαβεβαίωσε ότι “θα είμαστε αρωγοί, όπου και όποτε μπορούμε” και παρατήρησε πως χωρίς αίσθηση ασφαλείας δεν μπορεί να γίνει καμία επένδυση στη χώρα.

          Ο Αρχηγός του ΓΕΣ Χαρ. Λαλούσης εξέφρασε τη συγκίνησή του γιατί κατάγεται από την περιοχή και ανέφερε ότι στις ιδέες που είχαν βρήκαν συνοδοιπόρους. Μίλησε για σύγχρονη αντίληψη για την κατασκευή ξενώνων, ώστε να προσφέρουν στα στελέχη τους υπηρεσίες τουριστικού και υπηρεσιακού χαρακτήρα. Σημείωσε ότι η Καλαμάτα είναι τουριστικό κέντρο και αναπτύσσεται κι ενημέρωσε πως όλοι οι ξενώνες είναι γεμάτοι για το Σαββατοκύριακο.

          Ο κ. Λαλούσης ευχαρίστησε τον Αχ. Κωνσταντακόπουλο που από την πρώτη στιγμή βοήθησε με χαρά, τον εργολάβο Δημήτρη Σικαλιά, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Βασίλη Καπέλιο και τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο.

          Δήλωσε συγκινημένος που ήταν παρούσα και η μητέρα του Αντωνία με τη συμμαθήτριά του Μερόπη Μυλωνά.

          Διαβεβαίωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή και να προασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.

          Ακολούθησε ξενάγηση του Αρχηγού ΓΕΣ και των επίσημων προσκεκλημένων στους ξενώνες, ενώ ο Διοικητής ΔΙΚΕ επέδωσε αναμνηστικές ευχαριστήριες πλακέτες στον Αρχηγό, στον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, τον δήμαρχο Καλαμάτας και τον εργολάβο.

Πηγή – πληροφορίες: https://eleftheriaonline.gr

 


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ