ΟΙ LIONS ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΛΩΡΟ


          Με το βραβείο Κοινωνικής Συνεισφοράς Melvin Jones τιμήθηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, από τη λέσχη Lions International.

          Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) και η απονομή έγινε από  τον Κυβερνήτη των LIONS Νοτίου Ελλάδος και Νήσων Αιγαίου κ. Μιχάλη Κλεισαρχάκη και την Πρόεδρο της Λέσχης LIONS Αθηνών «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» κ. Ειρήνη Ντόγια.

          Kατά τον σύντομο χαιρετισμό του o Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ιδιαίτερα τιμητική βράβευση, με τον Στρατηγό Φλώρο να εξαίρει την δραστηριοποίηση των LIONS INTERNATIONAL στον τομέα του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς.

          Επεσήμανε ότι το Βραβείο απηχεί στο σύνολο του προσωπικού και των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

          Τόνισε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες προκλήσεις και καταστάσεις ανάγκης που αφορούν πρωτίστως στην κύρια αποστολή τους της υπεράσπισης της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας, στην οποία ανταποκρίθηκαν αποτελεσματικά και επάξια.

          Παράλληλα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου έκανε αναφορά στις διαρκείς προσπάθειες ενίσχυσής των Ενόπλων Δυνάμεων με προσωπικό και μέσα, καθώς και στην διασφάλιση και αναβάθμιση των υποδομών τους σε κρίσιμους τομείς και σημεία της Επικράτειας.

          Τα παραπάνω έργα επαυξάνουν περαιτέρω την μαχητική ικανότητα και επιχειρησιακή διαθεσιμότητά τους, προκειμένου να εξακολουθήσουν να επιτελούν το έργο τους με το ίδιο σθένος και αποφασιστικότητα, σημείωσε.

          Οι Ένοπλες Δυνάμεις, όμως, πέραν της κύριας αποστολής τους, θα συνεχίζουν να είναι στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας σε κάθε έκτακτη κρίση και περίσταση και όπου αυτό απαιτείται.     Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν:

          η εκτέλεση αεροδιακομιδών ασθενών,

          η ενεργός συμμετοχή σε επιχειρήσεις δασοπυρόσβεσης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών,

          η διάθεση ιατρικού προσωπικού σε απομακρυσμένες περιοχές,

          η εκτέλεση αποστολών Έρευνας και Διάσωσης,

          Ο Στρατηγός Φλώρος, κλείνοντας το χαιρετισμό του μετά τη βράβευσή του από τη διεθνή φιλανθρωπική οργάνωση Lions, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην διαχείριση της πανδημίας COVID-19.

          Εν προκειμένω, και παράλληλα με την αντιμετώπιση της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, το στρατιωτικό προσωπικό ανέλαβε εξ ολοκλήρου τον έλεγχο της εφοδιαστικής αλυσίδας των εμβολίων και συνέβαλλε τα μέγιστα στους εμβολιασμούς και στην επιδημιολογική επιτήρησή της, με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να σημειώνει πως οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας δύνανται να αντιμετωπίσουν με επιτυχία οποιαδήποτε πρόκληση, όποτε και οπουδήποτε απαιτηθεί.

          Η λέσχη Lions είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση, που ιδρύεται από έναν νεαρό υπάλληλο μιας ασφαλιστικής εταιρίας, τον Melvin Jones στο Σικάγο το 1917, μετά από ένωση όλων των λεσχών με αυτό το αντικείμενο στην πόλη.

          Διαπνέεται από την ιδέα του Λαϊονισμού και ως ιδανικά της ήταν η προσφορά υπηρεσιών στους συνανθρώπους τους χωρίς διακρίσεις στις πολιτικές, θρησκευτικές, φυλετικές πεποιθήσεις τους ή στα προσωπικά ενδιαφέροντα των μελών τους.

          Σύνθημα της Λέσχης είναι το «Υπηρετούμε» (We serve), ενώ η λέξη LIONS αποτελεί ακρωνύμιο των λέξεων Liberty Intelligence Our Nation Safety (“Ελευθερία, Διανόηση η ασφάλεια του έθνους μας”).

                Πηγή – πληροφορίες: https://armyvoice.gr

  

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ