Η ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»: ΟΙ «ΓΙΑΤΡΟΙ» ΠΟΥ «ΕΔΩΣΑΝ» ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΑΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΈΣΒΗΣΕ Ο 12ΧΡΟΝΟΣ ΆΡΤΣΙ


          Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του 12χρονου Άρτσι Μπάτερσμπι, ο οποίος έγινε αντικείμενο δικαστικής διαμάχης μεταξύ των γονιών του και του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες. Ο Άρτσι, το εγκεφαλικά νεκρό αγόρι από τη Βρετανία που ήταν σε μηχανική υποστήριξη, έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, αφού οι γιατροί αποσύνδεσαν τα μηχανήματα που τον κρατούσαν ζωντανό, έπειτα από απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας.

          Η μητέρα του, Χόλι Ντανς, δήλωσε περήφανη για τον γιο της και ανέφερε έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο Άρτσι: «Ήταν ένα τόσο όμορφο μικρό αγόρι και πολέμησε μέχρι το τέλος».

          Από τη μεριά της, η θεία του μικρού, Έλλα Κάρτερ, δήλωσε ότι σταμάτησαν να του χορηγούνται φάρμακα στις 10 το πρωί. Για δύο ώρες, η κατάστασή του ήταν σταθερή μέχρι που άρχισαν να του μειώνουν το οξυγόνο από τον αναπνευστήρα.

          «Τότε, έγινε όλος μπλε. Δεν υπάρχει τίποτα το αξιοπρεπές στο να βλέπεις ένα συγγενή σου ή ένα παιδί να πεθαίνει ασφυκτικά. Καμία οικογένεια δεν πρέπει να περάσει αυτό που περάσαμε, ήταν βάρβαρο», είπε με δάκρυα στα μάτια η θεία του Άρτσι.

          Ο θάνατος του Άρτσι επήλθε στις 12:15 (τοπική ώρα) αφότου οι γιατροί αποσύνδεσαν το πρωί του Σαββάτου τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή, καθώς ήταν εγκεφαλικά νεκρός τους τελευταίους μήνες.

          Πώς έπεσε σε κώμα ο μικρός Άρτσι

          Η σοκαριστική ιστορία του 12χρονου Άρτσι ξεκινά στις 7 Απριλίου, όταν μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο. Το αγόρι, πιθανώς να έλαβε μέρος σε κάποια διαδικτυακή πρόκληση η οποία ουσιαστικά τον σκότωσε.

          Αφού έμεινε σε κώμα από τον Απρίλη, οι γιατροί αποφάσισαν να αποσυνδέσουν το παιδί, καθώς δεν υπήρχε καμία πιθανότητα ανάκαμψης.

          Οι γονείς του τότε αποφάσισαν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, ωστόσο όλα τα αιτήματά τους απορρίφθηκαν. Το ζεύγος Μπάτερσμπι δεν σταμάτησε εκεί, φτάνοντας μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο ωστόσο, δήλωσε αναρμόδιο.

          Τελευταία κίνηση, η προσφυγή των γονέων στη βρετανική Δικαιοσύνη για την μεταφορά του παιδιού εκτός νοσοκομείου, ωστόσο το δικαστήριο έκανε δεκτά τα επιχειρήματα των γιατρών, ότι οι κίνδυνοι της διακομιδής ήταν «μεγάλοι και απρόβλεπτοι».

 
                Πηγή – πληροφορίες: BBC, Daily Mail

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ