ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΠΟΝΟΣ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΑΠΟΚΑΪΔΙΑ - ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ: «ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ “ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ”. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΕΘΑ ΝΟΜΟΤΑΓΕΙΣ ΠΟΛΙΤΑΙ, ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΘΑ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ, ΑΛΛΑ ΕΩΣ ΕΔΩ”».


                Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής το κτήριο του Γηροκομείου του Βαλουκλή, που χθες υπέστη μεγάλες καταστροφές από πυρκαγιά.

          Ακολούθως επισκέφθηκε τους τροφίμους του Γηροκομείου, οι οποίοι με πρωτοβουλία των αρμοδίων κρατικών αρχών μεταφέρθηκαν σε δημόσιο νοσοκομείο της Πόλεως.

          Πατριαρχική χοροστασία στο Ναό του Γηροκομείου Βαλουκλή

          Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, χοροστάτησε, το απόγευμα της Τρίτης, 2 Αυγούστου 2022, στην Ιερά Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνος προς την Υπεραγία Θεοτόκο, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων του Γηροκομείου Βαλουκλή.

          Στην ομιλία του, αμέσως μετά, ο Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του που βρέθηκε και πάλι κοντά στους ομογενείς που περιθάλπονται στο Γηροκομείο, ύστερα από δύο και πλέον χρόνια, καθώς αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της πανδημίας.

          Επίσης, αναφέρθηκε με ικανοποίηση και στην προοπτική εκλογής νέων Εφοροεπιτροπών στις εκκλησιαστικές Κοινότητες και στα Ιδρύματα της Ομογενείας, αλλά και στα Ιδρύματα των άλλων μειονοτήτων, μετά την έκδοση από τις αρμόδιες κρατικές αρχές, ύστερα από εννέα χρόνια αναμονής, του νέου Κανονισμού διενέργειας των εκλογών.

          Ο Παναγιώτατος χαρακτήρισε μεγάλη αδικία να μην επιτρέπεται  στις μειονότητες να ανανεώνουν τη διοίκηση  των ιδρυμάτων τους επί τόσα πολλά χρόνια, “κατά τα οποία πολλοί πέθαναν, πολλοί έφυγαν, και πολλά ιδρύματά μας, εκκλησίες μας, δεν μπορούσαν να διοικηθούν και να λειτουργήσουν ομαλά με κίνδυνο να διοριστούν αντιπρόσωποι από το Κράτος και να φύγει η διοίκησις αυτών των Ιδρυμάτων από τα χέρια της Ομογενείας, στην οποία και ανήκουν”.

          Στη συνέχεια εξέφρασε την απογοήτευσή του γιατί από τη διαδικασία εξαιρέθηκαν τα Νοσοκομεία που έχουν οι μειονότητες. “Μας λένε ότι θα επιτραπούν γι’ αυτά τα συγκεκριμένα ιδρύματά μας οι εκλογές να γίνουν του χρόνου. Αυτό μας λυπεί, και δεν διστάζουμε να το λέμε προς πάσα κατεύθυνση, διότι το Νοσοκομείο μας, τώρα μιλώ μόνο για τη δική μας τη μειονότητα, που είναι το μεγαλύτερο από τα ιδρύματά μας, είναι αναπόσπαστο μέρος της Ομογενείας, των παραδόσεών μας, της υποστάσεώς μας, και όταν το εξαιρούν από το υπόλοιπο σώμα της Ομογενείας, οι αρχές μας κάνουν μία αδικία και προς το ίδρυμα αυτό και προς την ομογένεια στο σύνολό της.

          Παρακαλέσαμε, πριν εκδοθεί ο Κανονισμός, να μην συμβεί αυτό, διότι μας προϊδέασαν, και είπαμε τα παράπονά μας, την παράκλησή μας, τις απαιτήσεις μας. Δεν εισηκούσθημεν, ούτε εμείς, ούτε οι άλλες μειονότητες. Βεβαίως είναι Κράτος και το Κράτος έχει όλην την εξουσία, όπως λέει ο λαός μας “έχει και το πεπόνι, έχει και το μαχαίρι”. Εμείς είμεθα νομοταγείς πολίται, παραπονούμεθα, διαμαρτυρόμεθα, αλλά έως εδώ”.

Φωτο: Ν. Παπαχρηστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο


ΜΑΥΡΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ. - Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ (Συγκλονιστικές οι Εικόνες της Μεγάλης Καταστροφής)

 

          http://www.platy-kalamatas-messinias.gr/2022/08/blog-post_5.html?fbclid=IwAR2AgH2stXghMbl_gDg4kJ6uZbopJUG_AEW4sVVbISOGv83ymcVmd5ZvF4g

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ