ΑΝΕΒΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΕ ΣΗΜΑΙΕΣ– ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ 8 ΩΡΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΣΚΑΛΩΣΙΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


          Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ο άνδρας που χθες το μεσημέρι, σκαρφάλωσε στις σκαλωσιές μπροστά από τον Παρθενώνα και κρέμασε σημαίες.

          Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ, η αστυνομία πέρασε χειροπέδες στον άνδρα που ανέβηκε στη σκαλωσιά του Παρθενώνα στην Ακρόπολη.

          Όπως φαίνεται από τις παρακάτω φωτογραφίες ο άνδρας που συνελήφθη κρέμασε σημαίες του Ισραήλ, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

          Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, ένας διαπραγματευτής, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

          Παρέμεινε για σχεδόν 8 ώρες πάνω στις σκαλωσιές

          Ο άγνωστος κατόρθωσε να διαφύγει της προσοχής των φυλάκων περίπου στις 12:00 το μεσημέρι και να σκαρφαλώσει στην κορυφή του Παρθενώνα, στο Δυτικό Αέτωμα, να κρεμάσει διάφορα πανό και σημαίες, κάνοντας βόλτες στην κορυφή του μνημείου.

          Επί τόπου έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού και προσπαθούσαν να τον πείσουν να κατέβει με ασφάλεια για τον ίδιο και το μνημείο, αλλά και να λύσουν το μυστήριο του πώς ανέβηκε πάνω σε ένα από τα πιο ιερά και προβεβλημένα μνημεία του κόσμου.

          Δεν είναι σαφές τι ακριβώς έγραφαν τα πανό, αν και κάποια σύμβολα παραπέμπουν στην Μακεδονία. Μαρτυρίες ανέφεραν ότι ήθελε να μιλήσει με τους κυβερνώντες για ζητήματα των Σκοπίων.

          Τελικά, όπως προαναφέρθηκε, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ, πείστηκε να κατέβει και τελικώς συνελήφθη.
Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ