ΣΚΙΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


          Μια αναγκαιότητα πολλών χρόνων ξεκινά να καλύψει η εταιρία της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, την εγκατάσταση σκιάστρων στη λαϊκή του βόρειου πάρκινγκ και τη κατασκευή βιομηχανικού δαπέδου. Ο πρόεδρος της Αγοράς, δημοτικός σύμβουλος Τάσος Αγγελής, δήλωσε στην Kalamata Journal ότι το Διοικητικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε την ανάθεση εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών. Επιπλέον, σε ότι αφορά τον εσωτερικό χώρο της Αγοράς, ο κ. Αγγελής σημείωσε ότι μέσα στο 2022 θα ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή 14 καινούργιων καταστημάτων, πίσω από τα γραφεία της εταιρίας και των χονδρεμπορικών επιχειρήσεων, κάθετα στο χώρο των εκδηλώσεων…

          Ο τύπος των σκιάστρων που θα κατασκευαστούν θα είναι ανάλογος με τα σκίαστρα των ανοιχτών χώρων στάθμευσης, σημείωσε ο κ. Αγγελής, επισημαίνοντας ότι πιο μόνιμες και βαριές κατασκευές πολύ δύσκολα θα εξασφαλίσουν την έγκριση της αρχαιολογικής υπηρεσίας, η οποία είναι απαραίτητη, λόγω του Κάστρου, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

          Στις μελέτες που θα εκπονηθούν περιλαμβάνεται και υδραυλική μελέτη, για την απορροή των υδάτων, ενώ, είπε ο πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς, θα κατασκευαστεί και βιομηχανικό δάπεδο πριν από την εγκατάσταση των σκιάστρων, ενώ άλλη μελέτη που θα εκπονηθεί θα αφορά το φωτισμό του συγκεκριμένου χώρου και της γειτονικής περιοχής.

          Σχετικά με το χώρο πίσω από τα γραφεία της εταιρίας της Αγοράς, ο κ. Αγγελής ανακοίνωσε ότι τα έργα για την κατασκευή των νέων καταστημάτων θα ξεκινήσουν μέσα στη χρονιά. Αυτή την περίοδο, σημείωσε, προσδιορίζεται η χρήση που θα έχει κάθε κατάστημα, ενώ θα ακολουθήσει δημοπρασία ώστε να τα νοικιάσουν οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες. Ο πρόεδρος της Αγοράς τόνισε ότι το κύριο κριτήριο για τον προσδιορισμό της χρήσης κάθε καταστήματος είναι η προσέλκυση επιχειρήσεων που θα φέρνουν περισσότερους επισκέπτες στην Αγορά. Μια τέτοια χρήση, συνέχισε, είναι η λειτουργία ρεμπετάδικου, με όρο να λειτουργεί όχι μόνο τα βράδια αλλά και τις ώρες της λαϊκής, κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

          Τέλος, σχετικά με την αύξηση των τελών για τις θέσεις των παραγωγών και εμπόρων στη λαϊκή του βόρειου πάρκινγκ ο κ. Αγγελής ανέφερε ότι αυτή αποφασίστηκε ομόφωνα και από το Διοικητικό Συμβούλιο της Αγοράς και από το Δημοτικό Συμβούλιο. Συνέχισε σημειώνοντας ότι η αύξηση προσδιορίστηκε από σχετική τεχνοοικονομική μελέτη που εκπονήθηκε, ώστε να εξασφαλιστεί το ποσό που προβλέπει η νομοθεσία για να αποδίδεται στην Περιφέρεια (25% των εσόδων). Ο κ. Αγγελής υπογράμμισε ότι η αύξηση αυτή σε καμία περίπτωση δεν θα δημιουργήσει οικονομικό όφελος στην εταιρία και μάλιστα σημείωσε ότι εάν μπορέσει κανείς να τεκμηριώσει κάτι τέτοιο τότε οι αυξήσεις θα καταργηθούν και τα χρήματα θα επιστραφούν. Ο πρόεδρος επίσης τόνισε ότι η Αγορά τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας υπέστη απώλεια εσόδων ύψους 120.000 ευρώ, από την εφαρμογή των μέτρων στήριξης των παραγωγών και εμπόρων και προστασίας της δημόσιας υγείας, χωρίς η ίδια η εταιρία να λάβει καμία βοήθεια από το κράτος όπως έλαβαν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Κλείνοντας ο κ. Αγγελής σημείωσε ότι εάν δεν μπορεί κάποιος παραγωγός να ανταπεξέλθει σε αυτές τις αυξήσεις η Αγορά είναι ανοιχτή στο να τον μεταφέρει σε θέση της άλλης αγοράς, στο διάδρομο, όπου το τέλος είναι μικρότερο.

 


                Πηγή – πληροφορίες: https://kalamatajournal.gr

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη και σεβασμό, αλλά είμαστε πάντα και παραμένουμε πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ