ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ


          Μια πολύ μεγάλη επένδυση που αναβαθμίζει γεωστρατηγικά και επιχειρησιακά το πολεμικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας προσθέτοντας κι άλλες προοπτικές σταδιακά εξελίσσεται με το Κέντρο Διεθνούς Αεροπορικής Εκπαίδευσης. Τη μεγάλη συμβολή σε αυτό έχει ELBIT SYSTEMS. Στην τελετή της ερχόμενης Παρασκευής, 21 Οκτωβρίου 2022 αναμένεται μεταξύ άλλων να δώσει το «παρών» και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

          Το νέο αυτό κέντρο φιλοδοξεί να μετατραπεί σε πόλο έλξης αεροπορικής εκπαίδευσης πιλότων από όλες, σχεδόν, της χώρες της Μεσογείου, ενώ επιτόπου θα μαθαίνουν τα μυστικά της πλοήγησης μαχητικών αεροσκαφών οι Ίκαροι της Πολεμικής Αεροπορίας μας.

          Οι εργασίες για τη δημιουργία του Διεθνούς Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης IFTC (International Flight Training Center) στην Καλαμάτα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα, στο πλαίσιο της σχετικής σύμβασης που έχει ανατεθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην ισραηλινή εταιρία Elbit Systems.

          Οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας θα εκπαιδεύονται σε σύγχρονα αεροσκάφη, αφού αυτά στα οποία εκπαιδεύονταν, τα Τ-2 Buckey, έχουν ήδη συμπληρώσει 46 χρόνια υπηρεσίας και βρίσκονται στη δύση τους. Μάλιστα, το 2023 παύει οριστικά η υποστήριξή τους σε ανταλλακτικά και κατά συνέπεια η Πολεμική Αεροπορία είχε ήδη κληθεί να βρει νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος για τις επόμενες γενιές Ικάρων.

          Σύμφωνα με πληροφορίες του defence-point.gr ήδη επιτευχθεί η πλήρης διαθεσιμότητα της υλικοτεχνικής υποστήριξης για τον στόλο των αεροσκαφών T-6 Texan II που επιχειρεί η Πολεμική Αεροπορία. Συγκεκριμένα, λίγους μήνες πριν, άρχισε να λειτουργεί εντός της αεροπορικής βάσης της Καλαμάτας, το κέντρο λογιστικής υποστήριξης, το αποκαλούμενο T-6 Logistics Warehouse.

          Η εγκατάσταση που στεγάζει δεκάδες χιλιάδες εξαρτήματα υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τα αεροσκάφη του τύπου, ενώ η διαχείρισή τους γίνεται μέσα από εξειδικευμένο λογισμικό ILS (Integrated Logistics Support: ολοκληρωμένης λογιστικής υποστήριξης. Ήδη εκατοντάδες ανταλλακτικά και εξαρτήματα παρέχονται ως μέρος της συνεχούς υποστήριξης και της επιστροφής των αεροσκαφών του τύπου σε υπηρεσιακή δραστηριότητα.

          Παράλληλα, έχει δρομολογηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος.


Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ