H ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΗΛΕΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ


          Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανασίου.

          Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ιατρίδη, όπου καλωσόρισαν τον νέο Ποιμενάρχη ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης πρώην Ηλείας κ. Γερμανός και ο Δήμαρχος Πύργου και εν πομπή τον συνόδευσαν στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου όπου ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος ανέγνωσε την Εγκύκλιο της Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα περί εκλογής, αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτη. Παρέστησαν, επίσης, αρκετοί αρχιερείς, τοπικές αρχές και φορείς, κλήρος και λαός.

          Καλωσορίζοντας τον νέο Μητροπολίτη ο Τοποτηρητής τόνισε, «Σεβασμιώτατε κ. Αθανάσιε δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεσαι στον Πύργο αφού είσαι γέννημα και θρέμμα της Ηλείας. Εδώ στον Πύργο έβγαλες το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Εδώ χειροτονήθηκες Διάκονος, Πρεσβύτερος και Επίσκοπος. Εδώ μας διακόνησες και μας έφερες υλικά και πνευματικά αγαθά. Άρα μας ξέρεις και σε ξέρουμε. Ξέρουμε τις πνευματικές σου γνώσεις, την εργατικότητά σου και την αγάπη σου. Σήμερα, ενθρονιζόμενος ως Ποιμενάρχης μας σε υποδέχομαι με χαρά, και εύχομαι έτσι να συνεχίσεις, 40 χρόνια ακόμα. Εύχομαι να ενθρονιστείς στις καρδιές μας. Καλώς ήρθες αδελφέ».

          Μετά τους επίσημους χαιρετισμούς, ο Σεβασμιώτατος στον ενθρονιστήριο λόγο του ευχαρίστησε κληρικούς και λαϊκούς που τον βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο. Αναφερόμενος στον Μητροπολίτη πρώην Ηλείας κ. Γερμανό ανέφερε πως «Δεν ασπάζομαι μόνο το πρόσωπό σας αλλά ό,τι είμαι και ό,τι έχω το οφείλω σε εσάς. Σας υπόσχομαι ότι έως το τέλος της ζωής μου θα αγωνιστώ να είμαι ολοπρόθυμος και ευγνώμων. Με διδάξατε πολλά αλλά κυρίως δύο μεγάλες αρετές. Πρώτον ότι όλα εκπορεύονται από την λειτουργική ζωή της Εκκλησίας που είναι η πηγή των χαρίτων σε μια ανατροπή των στερεοτύπων της λογικής που υπολογίζει σε ικανότητες ανθρώπων όταν μάλιστα αυτές δεν υποτάχθηκαν στο λειτουργικό γίγνεσθαι και δεν αναγεννήθηκαν εν Χριστώ. Και δεύτερον και την αγάπη που δείχνατε καθημερινά και εν σιωπή ότι ένας άνθρωπος μπορεί να περικοσμείται από πολλά προσόντα και αξιώματα χωρίς την αγάπη είναι ένα μεγάλο μηδενικό. Χωρίς αυτήν θα μοιάζει με σώμα όμορφο αλλά νεκρό».

          Σε άλλο σημείο υπογράμμισε πως «για μένα από σήμερα αρχίζει μια οδός μαρτυρίου. Ο σταυρός της Επισκοπικής μου ευθύνης γίνεται ακόμα μεγαλύτερος. Αισθάνομαι πολύ αδύνατος στο βάρος του σταυρού αλλά παίρνω θάρρος από τον εσταυρωμένο Χριστό και από εσάς».

            Πηγή – πληροφορίες: Ecclesia.gr / Μ. Αδαμόπουλος / Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης


Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ