ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 4,9 ΡΙΧΤΕΡ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ – ΕΓΙΝΕ ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


          Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14:25, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται στην κεντρική Εύβοια, στην περιοχή των Ψαχνών.

          Το εστιακό βάθος του σεισμού καταγράφεται στα 13,2 χιλιόμετρα ενώ ακολούθησαν πέντε μετασεισμοί σε μισή ώρα, ο μεγαλύτερος από τους οποίους είχε μέγεθος 3,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

          Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός και στην Αττική αφού έχει επίκεντρο την περιοχή που βρίσκεται στα 15 χιλιόμετρα βόρεια – βορειοανατολικά της Χαλκίδας στην Εύβοια και 60 χλμ μακριά από την Αθήνα.

          Ο σεισμολόγος Εύθυμης και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Λέκκας ανακοίνωσε τη σύγκληση της επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου, μετά τον μεγάλο σεισμό 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά Ευβοίας.

          Η επιτροπή θα εξετάσει τη σεισμική δραστηριότητα στη περιοχή Ψαχνών -Χαλκίδος.

          Η ανακοίνωση του Εύθυμη Λέκκα:

          «Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Καθ. Εύθυμης Λέκκας, αφού επικοινώνησε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης, κύριο Χ. Στυλιανίδη συνεκάλεσε την Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης του Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης, προκειμένου να εξετάσει τη Σεισμική Δραστηριότητα στη περιοχή Ψαχνών -Χαλκίδος και να δρομολογήσει τις επόμενες Δράσεις.

          Προς το παρόν δεν υπάρχει αναφορά για ζημιές ή άλλα προβλήματα, ωστόσο οι κάτοικοι έσπευσαν να βγουν στους δρόμους λόγω της ισχυρής δόνησης».

          Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο, πρόκειται για νέο ρήγμα που ενεργοποιήθηκε: «Ήταν από τα Ψαχνά της κεντρικής Εύβοιας, δεν είναι μετασεισμός από τα Νέα Στύρα είναι άλλη εστία. Παρακολουθούμε το φαινόμενο».

          Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,2 Ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 2 χλμ.
 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ