ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΛΑΔΙΟΥ (ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ)
Έχετε φτιάξει κουραμπιέδες με ελαιόλαδο..;;;
Είναι
τραγανοί, αφράτοι και αρωματικοί και η μόνη διαφορά από τους κλασσικούς
κουραμπιέδες είναι η μυρωδιά του βουτύρου. Δοκιμάστε τους!!
ΥΛΙΚΑ :
2
κούπες ελαιόλαδο καλής ποιότητας
3/4
φλιτζανιού ζάχαρη
3
βανίλιες
1
κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα
λίγο
κονιάκ
1
φακελάκι μπέικιν πάουντερ
4
φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου)
ζάχαρη
άχνη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αρχικά,
ξεφλουδίζετε, ψιλοκόβετε και καβουρδίζετε τα αμύγδαλα στο τηγάνι μέχρι να
μυρίσουν ανακατεύοντας συνεχώς για να μη καούν.
Βάζετε
σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε αρκετή ώρα με το
χέρι ή με το μίξερ μέχρι να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Θα σας πάρει περίπου 15
λεπτά με το μίξερ. Το μίγμα πρέπει να είναι κρεμώδες.
Στη
συνέχεια προσθέτετε τα αμύγδαλα, το ποτό, τη βανίλια, ανακατεύετε και αρχίζετε
να προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι η ζύμη να γίνει
σχετικά σφικτή αλλά εύπλαστη.
Πλάθετε
τους κουραμπιέδες σε σχήμα μισοφέγγαρου ή τελικού σίγμα (όπως στην Αρκαδία) ή
σε ότι άλλο σχήμα θέλετε.
Tους
τοποθετείτε σε ταψιά που έχετε λαδώσει και τους ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο
για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Mόλις
τους βγάλετε από το φούρνο, τους αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τους πασπαλίζετε
με ζάχαρη άχνη περασμένη από σήτα για να είναι αφράτη.
Βγαίνουν περίπου 50 κομμάτια.