ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ Ο ΛΗΣΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ


          Εν ενεργεία Συνταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού είναι ο ληστής με τη χειροβομβίδα που «χτύπησε» το πρωί της Δευτέρας (5/12) σε τράπεζα της Αργυρούπολης.

          Ο συνταγματάρχης υπηρετούσε σε οικονομική υπηρεσία του Στρατού εντός του λεκανοπεδίου, το τελευταίο διάστημα είχε πέσει σε δυσμένεια καθώς σε βάρος του υπήρχαν καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες και οι πληροφορίες λένε πως είχε μπει στη διαδικασία της αποστρατείας στις επόμενες κρίσεις.

          Η υπηρεσία του έχει καταγράψει κατά διαστήματα προβληματικές συμπεριφορές, ενώ η διαχείρισή σε θέματα που είχαν ανακύψει δεν ήταν η ενδεδειγμένη και αυτό του είχε επιφέρει ποινές στον φάκελό του.

          Όταν του γνωστοποιήθηκε, από το περασμένο καλοκαίρι πως πρόκειται να αποστρατευτεί, ο ίδιος φέρεται να αιτήθηκε να παραμείνει στο Σώμα εκτός των οργανικών θέσεων, διατηρώντας την θέση του σε υπηρεσία Διοικητικής Μέριμνας που έχει έδρα της Αττική.

          Το αίτημά του όμως, σύμφωνα πάντα με στρατιωτικές πηγές, απορρίφθηκε και αυτό οφείλονταν κυρίως στην προγενέστερη υπηρεσιακή συμπεριφορά του.

          Όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία έχει διαπράξει τρεις ακόμη ληστείες σε τράπεζες της Νέας Σμύρνης και της Δάφνης.

          Η Αστυνομία εξετάζει τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες επιθέσεις πέραν των τραπεζών.

          Ο ληστής είχε εισβάλλει στις 9:40 στο υποκατάστημα, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδό Γερουλάνου και 3ης Σεπτεμβρίου, και ακινητοποίησε τους υπαλλήλους με την απειλή χειροβομβίδας.

          Στη συνέχεια άρπαξε τα χρήματα και εξαφανίστηκε.

          Ο 53χρονος δράστης της ληστείας συνελήφθη από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της ΔΑΑ.

          Σύμφωνα με τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς:

          «Έκανα τις ληστείες γιατί είχα οικονομικά προβλήματα. Δεν είχα συνεργό, πάρκαρα το αυτοκίνητο μου μερικά τετράγωνα πιο κάτω και πήγαινα με τη χειροβομβίδα. Έφευγα με τα πόδια από την τράπεζα και στη συνέχεια επιβιβαζόμουν στο αυτοκίνητο».
 

 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ