ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ (φωτογραφίες)

               Η ανακοίνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου .

          Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, 30 Νοεμβρίου 2022, η φιλοξενία της έκθεσης φωτογραφικού υλικού και τεκμηρίων εποχής «Μικρασιατική Εκστρατεία: 100 Χρόνια Μετά»  στο Κτίριο  Σπέντζα στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών, συνδιοργάνωσης του Γενικού Επιτελείου Στρατού και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας.

          Η επισκεψιμότητα και η υποδοχή  του κοινού από όλο το νομό ήταν εξαιρετική.

          Με την απεγκατάσταση της έκθεσης σήμερα 1η Δεκεμβρίου, η συγγενής του Φιλιατρινού Αντιστράτηγου Διονυσίου Σταυριανόπουλου, ο οποίος είχε λάβει μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους, τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στη Μικρασιατική Εκστρατεία, κ. Πανοτοπούλου Παρασκευή προσέφερε με πολύ συγκίνηση τα προσωπικά του αντικείμενα (παράσημα, καπέλο, σπαθί, διάφορα έγγραφα κ.α.) για μόνιμη έκθεση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών. Σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης υπογράφηκαν τα σχετικά έγγραφα στο Κτίριο Σπέντζα και ήδη τα αντικείμενα ταξίδεψαν με στρατιωτικό όχημα στην Αθήνα. Θα εκτίθενται πλέον  στο χώρο του Μουσείου με τα έργα τέχνης, φωτογραφίες, χάρτες, οπλισμό, αντικείμενα και λάφυρα από τις επιχειρήσεις των ελληνικών δυνάμεων στη Μικρά Ασία.

          Εγκάρδια ευχαριστούμε τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, που μας εμπιστεύθηκε για τη διοργάνωση και φιλοξενία της έκθεσης.

          Ευχαριστούμε όλους όσους συνεργάστηκαν για την εγκατάσταση και  τη λειτουργία της.

          Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας. (760) μαθητές από  σχολεία του Δήμου μας ξεναγήθηκαν στην έκθεση.

          Την ευγνωμοσύνη μας στον συμπολίτη μας συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ. Γιάννη Αλεξανδρόπουλο, που εθελοντικά προσφέρθηκε και κράτησε την έκθεση ανοικτή σχεδόν όλα τα  απογεύματα των 25 ημερών λειτουργίας της.

    

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ