ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: FOOD PASS ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ – 10% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ 10% ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ – ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ


          «Fuel pass» για τα ψώνια των νοικοκυριών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής λέγοντας ότι από τον ερχόμενο Φεβρουάριο και για έξι μήνες η Πολιτεία θα καλύπτει το 10% αγορών όλων των νοικοκυριών, στα σουπερ μάρκετ, τις αλυσίδες τροφίμων, τους φούρνους, τα οπωροπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία κλπ.

          Εξηγώντας το μέτρο αυτό ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «10% ο πληθωρισμός, 10% καλύπτει το κράτος». Τόνισε ότι το μηνιαίο όριο για τις αγορές θα είναι 220 ευρώ για κάθε άτομο και θα αυξάνεται ως τα 1000 ευρώ αγορών. Όπως ανέφερε η διαδικασία θα είναι ανάλογη με αυτή του fuel pass. Ενώ όποιος επιλέξει να πάρει τα χρήματα μέσω τραπεζικού λογαριασμού θα λάβει το 80% της επιδότησης.

          Οι δικαιούχοι του μέτρου θα είναι όσοι έχουν εισοδήματα μέχρι 24000 ευρώ για κάθε ζευγάρι με προσαύξηση 5000 ευρώ για κάθε παιδί.

          Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από την φορολόγηση των υπερεσόδων των διυλιστηρίων, και το ποσό του ανέρχεται στα 650 εκατομμύρια ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ