ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ


          Για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του πολέμου, ανώτατοι Κληρικοί, Πανεπιστημιακοί και Δημοσιογράφοι, συζητούν για την σχέση του ουκρανικού αυτοκεφάλου με την ρωσική εισβολή και αναλύουν τις επιπτώσεις τους στην Ελλάδα και τον Κόσμο

          Ποιες είναι οι επιπτώσεις της απονομής του ουκρανικού Αυτοκεφάλου στην Ορθόδοξη Εκκλησία; Εξακολουθεί να υφίσταται ο φόβος του σχίσματος ή αυτό έχει ήδη συντελεστεί; Πως συνδέεται η εκκλησιαστική σύγκρουση για το ουκρανικό αυτοκέφαλο με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία;

          Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη προσπάθεια ανάλυσης των επιπτώσεων του ουκρανικού αυτοκεφάλου στην ορθόδοξη Εκκλησία από τον «Αέναο» μέσω του «Orthodoxia inForum», ο κόσμος δείχνει να έχει αλλάξει. Στη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τόσο σε εκκλησιαστικό όσο και σε γεωπολιτικό επίπεδο, οι χειρότεροι φόβοι έχουν μετατραπεί σε πραγματικούς εφιάλτες.

          Ενώπιον της ιστορικών διαστάσεων συγκυρίας αυτής, ο Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού επιστρατεύει για μια ακόμη φορά τη γνώση. Σπουδαίες προσωπικότητες από τον εκκλησιαστικό, πολιτικό, πανεπιστημιακό και δημοσιογραφικό κόσμο συζητούν γι’ αυτό ακριβώς το πολυσύνθετο ζήτημα, που πραγματικά έχει αλλάξει τον κόσμο, σε μια εσπερίδα συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, με μόνο στόχο την ανάδειξη της αλήθειας και την κατανόηση των όσων συμβαίνουν γύρω μας.

          Τρεις συζητήσεις σε ισάριθμες στρογγυλές τράπεζες θα επιχειρήσουν να ρίξουν φως σε μια από τις πλέον ακραίες συγκρούσεις στην Ευρώπη του 21ου αιώνα.

          Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, οι Μητροπολίτες, Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ και Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μαζί με τους Δημοσιογράφους κα. Μαρία Αντωνιάδου, κ. Νικόλα Βαφειάδη, κα. Αδαμαντία Λιόλιου, κ. Νίκο Παπαχρήστου, κ. Τάσο Τέλογλου, κ. Δημήτρη Τριανταφυλλίδη, και Ανδρέα Λουδάρο συζητούν και αναλύσουν τις θρησκευτικές, θεολογικές, πολιτικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις του θέματος που άλλαξε τον κόσμο.

          Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Σαρόγλειο Μέγαρο – ΛΑΕΔ Ρηγίλλης 1 Αθήνα) την Τριτη 24 Ιανουαρίου στις 17:00.

          Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

          Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» μέσω της δράσης «Orthodoxia Inforum – H Ορθοδοξία σε Διάλογο».

          Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο inforum@aenaos.org
 

Οι διαφημίσεις εμφανίζονται εδώ